vineri, 25 octombrie 2019

Ardei capia copti la borcan

    Azi va prezint una din retetele mele preferate de ardei capia copti, conservati in otet la borcan.Mi se pare o reteta usoara cu un rezultat gustos.Cand veti vrea sa serviti ardei copti la masa nu va trebui decat sa ii scoateti din borcan, sa ii asezati pe farfurioara si sa ii serviti asa cum sunt.Se pot pastra atat iarna cat si vara,este o metoda de conservare sigura a acestora folosind aceasta reteta.Puteti citi reteta aici pe blog sau o puteti viziona pe canalul YouTube unde va invit sa va abonati(este gratis) si sa dati clik pe clopotel pentru a putea fi la curent cu viitoarele retete postate de mine.



Ingrediente:


  • 1kg de ardei copti curatati de coaja
  • 150ml otet de vin alb de 9 grade
  • 50g zahar tos
  • 2-3lgt boabe de mustar sau o aspirina pisata
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 crengute cu frunze de telina
Mod de preparare:

    In primul rand coacem ardeii capia.Eu ii pun pe tava in cuptorul preincalzit la temperatura maxima si ii intorc din cand in cand pana se coc bine deoarce dureaza mai putin decat coptul pe tabla pe aragaz.




   Dupa ce ati copt ardeii,ii asezati imediat ce s-au copt intr-o cratita presarand pe ei sare fina si acoperiti cu un capac lasandu-i asa aproximativ o jumatate de ora.In felul acesta se vor curata mult mai usor.


   In momentul in care ii curatati  de coaja nu ii spalati si daca doriti puteti sa ii curatati si de seminte si cotor pentru ca se aseaza mai bine in borcan si vor fi serviti mult mai usor la masa sub forma de salata.Observatie:dupa ce curatati ardeii ii cantariti pentru ca ingredientele sunt calculate la 1kg de ardei capia copti si curatati.


   Puneti intr-o craticioara pe foc otetul,zaharul,boabele de mustar,foile de dafin si frunzele de telina si lasati sa fiarba cateva secunde apoi turnati lichidul fierbinte peste ardeii copti curatati si amestecati usor ca sa se patrunda bine ardeii cu otet.Observatie:nu scurgeti zeama pe care si-o lasa ardeii dupa ce au fost curatati,ea se va amesteca cu ardeii si compozitia de otet fiert.


  Asezati ardeii in  borcan imediat ,turnati lichidul ramas in vas punand deasupra frunzele de telina si apoi puneti capacul. Sperand ca v-a placut si aceasta reteta eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!



2 comentarii:

  1. Multumesc mult. E ceva vreme de cand ma gandesc sa-i conserv si altfel, nu numai in congelator. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am făcut această rețetă și este foarte bună.

    RăspundețiȘtergere