joi, 29 decembrie 2016

Placinta rapida cu branza dulce si stafide fara foi sau aluat

        Buna ziua,pentru ca dupa ce v-am prezentat o reteta rapida cu branza sarata dvs m-ati rugat sa va spun si o reteta cu branza dulce,m-am conformat si am raspuns cat am putut de repede dorintei dvs. Este foarte buna la gust si binevenita in noaptea de Revelion,mai ales ca la noi exista traditia sa avem placinta cu branza pe masa la trecerea dintre ani.Si cum nu prea avem timp intrucat sunt atatea de pregatit acum ,cred ca o reteta rapida ne ajuta sa mai castigam putin timp.






Ingrediente:
  • 1kg branza dulce(eu folosesc branza dulce de vaci de la LIDL,la cutie de 1kg pentru ca iese foarte buna placinta cu ea)
  • 5 oua
  • 150g faina
  • 250g zahar tos
  • 200g stafide
  • 150g smantana maturata(cel putin 20% grasime)
  • un pliculet praf de copt(10g)
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/4 lgt sare

Mod de preparare:


     Preîncalziti cuptorul la 180 de grade(temperatura medie) apoi ungeti cu unt o tava dreptunghiulara cu dimensiuni de 25cm latime si 35cm lungime,cu peretii mai inalti si tapetati-o cu faina.
   Inainte sa incepeti prepararea placintei spalati stafidele,turnati apa clocotita peste ele si lasati-le in apa aceea aproximativ 10 minute ,apoi le scurgeti bine de apa.Daca doriti puteti sa le stropiti cu putin cognac,rom sau es.de rom.
    Amestecati faina cu praful de copt.Separati albusurile de galbenusuri.    Galbenusurile le amestecati cu sarea si le lasati deoparte.Albusurile le bateti spuma ,apoi adaugati treptat zaharul si mixati in continuare aproximativ 3 minute.

   Amestecati branza dulce cu coaja rasa de lamaie,cu galbenusurile frecate cu sare cu esenta de vanilie si cu smantana.Incorporati si faina amestecand bine(puteti sa folositi mixerul)apoi adaugati treptat albusurile batute spuma cu zahar,incorporandu-le usor.

   La final incorporati stafidele pe care le-ati amestecat inainte cu o lingura de faina pentru ca astfel sa nu se lase pe fundul tavii in momentul in care se coace placinta.
   
  Turnati compozitia in tava pregatita si bagati in cuptorul preînacalzit pentru aproximativ 50 de minute.Dupa ce s-a copt scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in tava.

   Inainte de servire puteti presara pe ea  zahar pudra.Se poate servi atat calda cat si rece.Dupa cum vedeti este foarte usor de facut si credeti-ma ca este foarte gustoasa.

  Puteti vedea imagini mai jos cu modul de preparare al acestei placinte sau puteti viziona reteta pe canalul meu youtube.Aceste fiind spuse eu va doresc spor la gatit,pofta buna si petrecere minunata de Revelion!!!



am amestecat faina cu praful de copt

am frecat putin galbenusurile cu sare

am mixat albusurile spuma cu zaharul tos

am amestecat stafidele cu putina faina

amestecam branza cu vanilie,coaja de lamaie,smantana si galbenusuri de oua

adaugam si faina amestecata cu praful de copt

incorporam treptat albusurile batute spuma cu zahar

la final adaugam stafidele

turnam in tava si bagam la cuptor

placinta s-a copt

dupa ce se raceste se lasa putin,este normal

am presarat si zahar pudra

POFTA BUNA !

8 comentarii:

  1. Daaa, este acum in cuptor!
    De mult cautam o reteta de placinta cu branza, dar fara foi sau aluat! Acum am gasit si sunt sigura ca va fi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde pot găsi placinta cu branza sărată?

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai ce o am în cuptor și sper să iasă la fel de gustoasă ca a dvs.

    RăspundețiȘtergere
  4. E bunicică , nu rămâne printre preferințe totuși !

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai buna,mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta extraordinara. Sotul meu adora placinta aceasta si e bine ca se face rapid, cu ingrediente putine. Va multumim!

    RăspundețiȘtergere