marți, 31 mai 2016

Parfe(Parfait) cu capsuni

  

       
   Buna ziua, o sa realizez  pentru dumneavoastra azi, un "Parfe cu capsuni - Parfait glacé aux fraises", ideal pentru aceasta perioada a anului. Cuvântul "Parfe provine din limba franceza " Parfait"  si inseamna Perfect.  "Parfait " este "un desert rece. La origine,  a fost o inghetata cu aroma de cafea. Astazi, se bazeaza pe combinatia de crema de oua, un sirop realizat din galbenusuri, sau piureuri de fructe, amestecate cu smantana sau frisca,si apoi puse la inghetat.
       Este o reteta simpla ,delicioasa si potrivita ca desert pentru orice varsta.Este  mult mai sanatoasa decat ceea ce gasim in magazine.Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.

Ingrediente:

  • un ou
  • 100ml lapte
  • 160g zahar
  • 250ml frisca batuta neîndulcita
  • 300g capsuni proaspete sau congelate
Mod de preparare:

       Amestecati intr-un castron oul cu 100g zahar tos si adaugati treptat laptele. Aceasta compozitie fie o puneti intr-o craticioara la foc mic pana incepe sa fiarba usor pe margini si devine amestecul usor sticlos fie o puneti pe baie de aburi ca sa fiti siguri ca nu stricati compozitia(adica la o temperatuta prea mare oul se coaguleaza si practic compozitia se "branzeste".In momentul in care este gata o lasati sa se raceasca in frigider. Separat bagati in blender capsunile si restul de 60g zahar. Puteti sa puneti si in alt aparat,important este sa zdrobiti capsunile transformandu-le intr-un sos. Daca doriti puteti sa dati compozitia rezultata printr-o sita ca sa nu aveti deloc seminte.Eu nu fac asa pentru ca nu ma deranjeaza in aceasta reteta semintele de capsuni. In momentul in care șodoul de ou cu lapte si zahar este rece amestecati cu sosul de capsuni. La final incorporati treptat frisca batuta,amestecand lejer.Observatie: in cazul in care aveti frisca batuta dulce nu mai puneti cele 60g zahar in capsuni pentru ca va fi prea dulce parfeul.Optional puteti sa adaugati si cativa fulgi de ciocolata la final.
     Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara de dimensiunea unei forme de chec sau cozonac pe care ati imbracat-o in folie alimentara si bagati in congelator pentru aproximativ 6 ore. Dupa ce a trecut timpul respectiv scoateti din congelator si scufundati  tava pentru aproximativ 30 de secunde intr-o tava mai mare in care este apa calda ca sa se poata desprinde inghetata usor.                Apucati folia alimentara de margini (vedeti imaginile de mai jos) si trageti usor scotand-o din tava. Daca o serviti atunci toata,o feliati cu cutitul si se poate servi cu capsuni,frisca ,cognac sau irish cream dupa preferinte. Pentru deliciul copiilor o puteti stropi cu un sos caramel sau de ciocolata. In cazul in care nu o serviti toata,o feliati si fiecare felie o impachetati in folie alimentara ,apoi in folie de aluminiu formand portii individuale pe care le bagati in congelator si serviti cand doriti.Este un desert foarte usor de realizat si pe gustul tuturor,cred. Puteti urmari imaginile de mai jos ale retetei sau o puteti viziona pe youtube. 
    Pofta buna!!!



amestecam oul cu 100g zahar si 100ml lapte

fierbem compozitia rezultata pe baie de aburi 


bagam la blender capsunile cu 60g zahar

asa arata sosul de capsuni

am adaugat si șodoul de ou cu lapte care trebuie sa fie rece


adaugam la final frisca batuta

turnam compozitia in tava tapetata cu folie alimentara

dupa ce a inghetat  punem tava cateva secunde in apa calda


feliem parfeul

formam felii individuale imbracate in folie de aluminiu

daca dorim sa pastram portii individuale in congelator

POFTA BUNA!!!


Va  recomand:


                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu