sâmbătă, 8 iunie 2019

Tort cu ciocolata alba si capsuni

   Buna ziua si bine ati venit pe site-ul meu.Azi va prezint o reteta de vara  care  sper sa va placa,este vorba de un tort cu capsuni,mascarpone si frisca,nu este greu de realizat dupa parerea mea si are un gust potrivit pentru zilele de vara.
   Puteti citi reteta pe site sau o puteti viziona pe canalul meu YouTube.Abonati-va la canalul youTube pentru a fi la curent cu viitoarele mele retete(este gratis).

 


Ingrediente:
Pentru blat aveti nevoie de:
  • 3 oua
  • 100g faina alba superioara pentru prajituri
  • 100g zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
Pentru crema aveti nevoie de:
  • 100g ciocolata alba
  • 250g branza mascarpone
  • 60+200 ml smantana lichida pentru frisca(poate fi indulcita sau nu in functie de cate de dulce va place tortul,eu prefer neindulcita)
  • 20g zahar pudra
  • 10g gelatina granule
  • 50ml apa rece
Pentru asamblarea tortului aveti nevoie de:

  • 500g capsuni proaspete

Mod de preparare:
Prepararea blatului:

   Mixati ouale cu zaharul 2-3 minute pana se topeste zaharul apoi adaugati treptat uleiul si pe urma apa rece mixand in continuare.


   La final incorporati faina cernuta.


   Turnati compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20-22cm,pe care ati uns-o cu unt sau ulei si ati tapetat-o la baza cu hartie de copt si bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius(temperatura medie) pentru aproximativ 15-20 de minute.Cand s-a copt scoateti blatul din cuptor si lasati sa se raceasca in tava.



Prepararea cremei:

   Puneti gelatina in 50ml apa rece si lasati sa se hidrateze timp de 10 minute.



   Topiti ciocolata alba fie pe baie de aburi fie in cuptorul cu microunde.Incingeti cei 60ml smantana lichida pentru frisca(trebuie sa fie fierbinte) si adaugati treptat peste ciocolata topita, amestecand mereu pana se omogenizeaza compozitia de ciocolata si frisca.

   Mixati cei 200ml smantana lichida pentru frisca pana se transforma intr-o frisca mai moale.



 Mixati putin branza mascarpone cu zaharul pudra.Observatie:Branza mascarpone trebuie scoasa din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o folosi,pentru a nu risca sa se strice sarlota de crema cand adaugati gelatina.



  Topiti gelatina pe baie de aburi dupa ce au trecut cele 10 minute si apoi incorporati-o in ciocolata amestecata cu smantana.



   Turnati amestecul de ciocolata si gelatina peste branza mascarpone si mixati la viteza mica pana la omogenizare.Adaugati si esenta de vanilie.



   Incorporati treptat amestecand usor ,frisca batuta.



Montarea tortului:

   Luati un castron cu diametrul de 20cm si puneti-l cu gura in jos pe blat taind marginea blatului la dimensiunea castronului(asta in cazul in care blatul a fost copt intr-o tava cu diametrul mai mare)



   Imbracati castronul pe interior cu folie alimentara.
  Taiati blatul pe orizontala in doua parti egale.



  Taiati dintr-una din bucatile de blat cam 1cm maxim 1,5cm de jur imprejur lasand practic bucata sa aiba un diametru de 17-18cm.Veti avea astfel o bucata de blat cu diametrul de 20cm si o bucata de blat cu diametrul de 17cm.



   Taiati capsunile in felii rotunde(nu pe lung ci pe lat).



  Asezati capsunile una langa alta in interiorul castronului (practic imbracati castronul pe interior cu feliile de capsuni.



   Turnati jumatate din crema in castron.



   Asezati deasupra bucata de blat cu diametrul mai mic ,apasand usor.



  Turnati restul de crema.



  Asezati deasupra cealalta bucata de blat apasand usor.



  Acoperiti cu folie alimentara si bagati la frigider pentru cel putin 4 ore.



  Dupa ce s-a racit indeajuns, scoateti tortul din frigider,desfaceti folia deaupra si asezati o farfurie,intorcand tortul invers.



 Scoateti usor castronul si apoi folia.





 Dupa cum vedeti desi pare complicat ,nu este greu de realizat acest tort si chiar este deosebit atat la gust cat si ca aspect.
 Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!






















4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Nu,nu este nevoie,va fi perfect dupa ce va sta in frigider tortul cateva ore,o sa vedeti.

      Ștergere
  2. Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am făcut tortul azi, cred ca e f gustos dar acum mi am dat seama ca în loc sa l bag în frigider l am pus în congelator... 😅 Sper sa nu l fi stricat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal nu este nici o problema,doar ca se usuca putin capsunile.Pofta buna!

      Ștergere