vineri, 11 noiembrie 2016

Prajitura rapida cu mere foarte gustoasa

      Buna ziua , pentru ca este toamna si gasim pe piata mere romanesti, foarte gustoase, este un moment prielnic sa realizam multe retete cu acest ingredient minunat si sanatos  si anume marul. 
   
     Va voi prezenta o reteta foarte usor de preparat,o sa vedeti.  Puteti citi reteta aici pe blog sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.

  Reteta video


Ingrediente:

  • 4 oua
  • 460g zahar
  • 260ml ulei
  • 320ml lapte
  • 400-450g faina
  • 2 pliculete praf de copt
  • esenta de vanilie 
  • scortisoara
  • 1 kg de mere

Mod de preparare:


    Preîncalzim cuptorul la 180 grade celsius,adica temperatura potrivita(daca aveti convectie,respectiv ventilatie scadeti cu 15-20 de grade).Ungeti cu unt sau ulei si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara cu lungimea de 33-35cm si latimea de 23-25cm.Tava trebuie sa aiba peretii de cel putin 6cm(sa fie mai adanca) pentru ca va creste cand se va coace.
   Intr-un vas amestecati faina cu praful de copt.Intr-un castron amestecati ouale cu zaharul apoi adaugati treptat uleiul,dupa aceea laptele,faina cu praful de copt si esenta de vanilie dupa gust.La inceput puneti 400g faina si daca vedeti ca este prea subtire compozitia mai adaugati aproximativ 50 g faina.
  Aceasta compozitie trebuie sa aiba consisitenta unei smantani mai groase dar nu foarte groasa.

 Atentie!!!!

 "Nu trebuie sa folositi mixerul,nu este necesar,amestecati ingredientele cu ajutorul unui tel sau a unei palete".

  Dupa aceea curatati merele de coaja(puteti sa nu le curatati dar mie imi place mai mult fara coaja) si le dati prin razatoarea cu gauri mari.  Turnati in tava trei sferturi din compozitie apoi asezati deasupra merele rase,presarati scortisoara si la final turnati si restul compozitiei,pe toata suprafata tavii,acoperind astfet merele  rase. Bagati in cuptorul preîncalzit si coaceti aproximativ 45 de minute.

  Este gata atunci cand faceti testul cu scobitoarea  (daca o bagati in prajitura ,dupa ce o scoateti aceasta trebuie sa fie curata,fara aluat,altfel prajitura este nefacuta si trebuie sa o mai lasati putin la copt).

  Cand este gata o scoateti din cuptor si o lasati aproximativ 15 minute sa se raceasca inainte de a o taia. Se poate consuma atat calda cat si rece. Este foarte gustoasa in ambele cazuri.

 Va doresc spor la gatit si Pofta buna!

amestecam faina cu praful de copt

amestecam ouale cu zaharul

adaugam treptat uleiul

apoi adaugam laptele

apoi esenta de vanilie

la sfarsit adaugam faina cu praful de copt

turnam trei sferturi de compozitie in tava unsa si tapetata cu faina

punem deasupra merele rase

presaram scortisoara

turnam restul compozitiei deasupra

bagam in cuptorul preîncalzit

gata,s-a copt

taiem dupa ce s-a racit putin

Pofta buna!


7 comentarii:

  1. Este a doua oara cand fac aceasta Reteta este minunata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Cristina! Crezi ca imi va iesi daca folosesc sos de mere, in locul merelor? Cred ca in aceste conditii, va creste mult gradul de umiditate al aluatului, dar si nivelul de zahar, pentru ca acest sos contine si zahar in proportie de 33%. Ma gandesc sa reduc din cantitatea de zahar si sa cresc putin cantitatea de faina, pentru a evita un aluat mult prea moale. Dar, sincer, nu stiu exact cat, ca si gramaj. Imi poti da un sfat? Apropos, iubesc retetele tale si mai ales modul foarte explicit in care le prezinti. Tine-o tot asa! Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mikky45, poti incerca sa pui jumatate din cantitatea de zahar si sa adaugi in compozitia moale sosul de mere. Iar ca sa iasa mai groasa compozitia, ca a unui chec, adauga mai multa faina! Gusta si iti vei da seama daca mai lipseste ceva! Merita incercat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mikky45, poti incerca sa pui jumatate din cantitatea de zahar si sa adaugi in compozitia moale sosul de mere. Iar ca sa iasa mai groasa compozitia, ca a unui chec, adauga mai multa faina! Gusta si iti vei da seama daca mai lipseste ceva! Merita incercat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu a reușit deasupra era făcută și de la jumate era doar aluatul ( probabil ca nu am stors merele și sucul sa dus în jos în aluat și de aceea a rămas necopt )plus ca doamna nu a zis ca merele trebuiesc stoarse de unde sa știu eu începătoare. .... Un eșec total!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și apropo am cuptor electric performant am pus la 180 ' 45 minute am respectat absolut toți pasii

      Ștergere
  6. Este delicioasa am făcut-o de mai multe ori 👍🙏eu pun zahar mai puțin pentru diabetici 😊Îmi plac toate rețetele tale 👌😘

    RăspundețiȘtergere