sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Chec"mic dejun"cu gutui,nuca si stafide

     Buna ziua,va prezint azi o reteta de chec mai dietetic,care nu contine grasime si are un continut redus de zahar,ideal pentru micul dejun datorita ingredientelor sale si anume gutui,nuci,stafide. Este ideal atat pentru cei care nu vor sa se ingrase cat si pentru cei carora nu le place sa manance foarte dulce dar le plac fructele.Are o aroma deosebita,un gust special,o sa vedeti dupa ce o sa il preparati si dvs.
    Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu youtube



Reteta video





Ingrediente:

  • 250g faina
  • 125ml lapte
  • 2 oua
  • 100g nuci
  • 50g stafide
  • 100g zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic drojdie uscata
  • o priza de sare
  • 500g gutui(aproximativ 2 gutui)

Mod de preparare:


     Intr-un castron amestecati faina cu zaharul,sarea si drojdia uscata.Adaugati apoi laptele caldut si ouale batute usor si amestecati cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia transformandu-se intr-un aluat moale.Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa dospeasca aproximativ o ora. Intre timp spalati gutuile si taiati-le in bucati nici prea mari nici prea mici(feliute de aproximativ 1/2cm grosime) 

       Puneti feliile de gutui intr-o craticioara,acoperiti-le cu apa si firebeti-le aproximativ 10 minute pana se inmoaie.Dupa aceea le scoateti din apa(le puneti intr-o strecuratoare) si le lasati sa se raceasca. Nucile le taiati marunt sau puteti sa le taiati mai grosier daca va place.Stafidele le puneti in apa clocotita cateva minute apoi le strecurati si le stropiti cu putin cognac sau rom.

   Dupa o ora (dupa ce aluatul a crescut) adaugati in aluat nucile,stafidele,scortisoara si la final gutuile. Dupa ce ati amestecat incorporandu-se frumos toate ingredientele,asezati aceasta compozitie de chec intr-o tava de chec sau cozonac unsa cu unt sau ulei si eventual tapetata pe fund cu hartie de copt.  Ungeti cu unt deasupra si presarati zahar brun sau zahar amestecat cu scortisoara sau fulgi de migdale si bagati in cuptorul preîncalzit la 175 de grade celsius.Daca folositi ventilatie scadeti temperatura cu 15-20 de grade.
   
     Coaceti aproximativ 50 de minute.Ca sa vedeti daca este gata bagati o scobitoare in chec si daca iese curata inseamna ca este copt. Lasati sa se raceasca in tava.Feiile de chec se pot servi ca atare sau stropite cu sirop de artar sau miere de albine. Este o reteta din Germania si sper sa va placa.

Spor la gatit si Pofta Buna!!!


amestecati faina cu zahar,drojdie,sare,lapte,oua

acoperiti cu folie si lasati la dospit

fierbeti 10 minute feliile de gutui

le scurgeti de apa si le lasati sa se raceasca

a crescut aluatul

amestecam cu nuci,stafide,scortisoara si gutui

asa arata compozitia de chec

o punem in tava

ungem cu unt topit si presaram zahar sau fulgi de migdale

checul s-a copt

acum am taiat prima felie

Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu