vineri, 28 octombrie 2016

"Tort cu blat umed cu nuca,crema de cacao, si glazura de ciocolata"

Reteta video



     Buna ziua,asa cum am promis azi va prezint reteta de tort realizata cu blatul umed de cacao si nuca fara faina pe care l-am prezentat saptamana trecuta.Sper sa preparati si dvs acest tort si sa va placa.

      Daca urmati pasii corect este imposibil sa nu va iasa perfect.Nu este greu de realizat chiar daca asa pare la inceput si merita efortul, o sa vedeti la final cand veti savura aceasta minunatie pe care nu o gasiti in cofetariile noastre.

Ingrediente:

Pentru blat:


Pentru crema:

  • 4 oua mari
  • 250g zahar tos
  • 40g cacao(4 linguri pline)
  • 250g unt 82% grasime
  • esenta de rom sau cognac pentru aroma


Pentru glazura de ciocolata:

  • 100g smantana lichida pentru frisca
  • 100g ciocolata neagra (de orice concentratie doriti,in functie de gustul dvs)

Pentru ornare:

  • ciocolata alba topita sau creioane colorate pentru decor de la Dr.Oetker sau frisca

Mod de preparare:


Prepararea cremei:
     

      Puneti ouale si zaharul intr-un castron pe baie de aburi  amestecandu-le timp de aproximativ 15 minute. Nu trebuie sa mixati ci doar sa amestecati cu ajutorul unui tel.Va fi gata in momentul in care daca bagati o lingura de lemn in compozitie si dati cu degetul, se va separa foarte bine crema(aveti imagini mai jos).

    Aceasta  fiarta pe baie de aburi are consistenta unei smantani cleioase atunci cand este gata.Opriti apoi focul si adaugati cacaoa cernuta amestecand bine pana se incorporeaza complet omogenizandu-se compozitia.O lasati sa se raceasca( sa ajunga la temperatura camerei) apoi o incorporati treptat in unt.

    Acesta trebuie sa fie la randul lui la temperatura camerei si sa il alifiati putin inainte.Cel mai bine este sa folositi un mixer la viteza mica.Dupa ce ati incorporat crema de oua in unt adaugati esenta de rom sau cognac.Eu am pus 30ml cognac,imi place mai mult deoarece crema va fi mai pufoasa si nu se va intari prea tare in frigider datorita alcoolului.
    Asezati blatul pe tava de tort fara sa il taiati sau sa il insiropati.Puneti toata crema deasupra lui imbracand blatul si pe laterale cu aceasta crema iar dupa ce ati nivelat frumos bagati tortul in frigider pentru aproximativ 15 minute si intre timp pregatiti glazura.

Prepararea glazurei de ciocolata:
   
    Puneti intr-o craticioara smantana si asezati craticioara pe foc mic iar cand s-a incins smantana pentru frisca(sa fie fierbinte dar sa nu clocoteasca),opriti focul si adaugati ciocolata taiata marunt amestecand pana se topeste formandu-se o glazura frumoasa.

   Lasati putin sa se raceasca(nu trebuie sa fie fierbinte cand o puneti peste crema de pe tort).
   
   Scoateti apoi tortul din frigider si turnati glazura peste tort ,deasupra cremei niveland usor,lasand chiar sa cada usor pe margini pentru un aspect mai frumos.La final decorati dupa cum va place.Eu am folosit creioane de decor colorate de la Dr.Oetker,dar puteti topi ciocolata alba si sa decorati cu ea sau pur si simplu cu frisca.

   Cand este gata se mai baga la frigider minim o ora inainte de a-l servi.In cazul in care il consumati a doua zi va recomand sa il scoateti din frigider cu aproximativ 10-15 minute inainte de servire fiindca va fi mult mai apreciat si il puteti servi cu sos de zmeura pentru un deliciu suprem.
    Eu va spun spor la gatit si Pofta buna! si va imbratisez pe toti cei care ma urmariti si astept cu nerabdare comentariile dvs.



se amesteca ouale cu zaharul pe baie de aburi

este gata cand se separa perfect daca dam cu degetul pe linguta

adaugam cacaoa cernuta

omogenizam compozitia

incorporam treptat crema de ou racita in untul alifiat

adaugam arome

punem crema pe blat 

am imbracat si marginile blatului cu crema si bagam la rece

topim ciocolata in smantana fierbinte pentru glazura

glazura este gata

turnam glazura(racita putin) peste crema de pe tort

Dupa ce s-a racit putin in frigider ornam dupa cum ne place

Asa arata tortul meu

Pofta buna!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu