sâmbătă, 31 octombrie 2020

Bulete de mozzarella pane

     Azi va prezint o reteta usoara de Mini Mozzarella Pane.
     Fetitei mele ii place foarte mult Mozzarella preparata asa si am incercat multe variante pana cand am reusit sa prepar fara sa risc sa se crape la prajit si sa curga mozzarella in ulei.
    In speranta ca o sa va placa si voua si o sa preparati, va prezint modul in care realizez eu aceste Mini Mozzarella Pane.


Ingrediente:
  • 250 g mini mozzarella
  • 120 g pesmet fin
  • 50 g faina
  • 1 ou mare
  • 1 lgt piper macinat fin
  • 1 lgt praf de usturoi
  • 1 lgt boia de ardei dulce sau iute dupa preferinte
  • 1/2 lgt sare fina

Mod de preparare:

     Prima data punem la scurs intr-o sita bucatile de mozzarella. Le lasam sa se scurga aproximativ o ora pentru ca ele contin mult zer.


     Dupa ce s-au scurs bine de zer amestecam pesmetul cu piepr, boia de ardei si praf de usturoi.


    Amestecam bine oul cu sarea pana se topeste.


     Luam cate o biluta de mozzarella o dam intai prin faina apoi prin ou, prin pesmet si repetam de doua ori datul prin ou si pesmet.
    Adica dam de cate trei ori biluta de mozzarella prin ou si pesmet.         Puteti sa dati doar de doua ori prin ou si amestecul de pesmet dar exista riscul ca mozzarella sa plesneasca atunci cand o prajiti de aceea cel mai sigur este sa dat de trei ori pentru  a nu se crapa la prajit.



    Dupa ce ati dat prin faina, ou si amestecul de pesmet puteti sa prajti imediat bilutele de mozzarella sau le puteti pune intr-o caserola si sa le pastrati in frigider pana a doua zi sau chiar 2-3 zile si sa le prajiti cand aveti nevoie.


Prajirea:
    Este foarte important cum le prajiti  ca sa nu plesneasca si sa aveti surpriza neplacuta de a curge mozzarella in ulei.
   Puneti intr-o craticioara ulei mai mult si dupa ce il incingeti bine puneti cate 4 bilute la prajit, nu mai multe ca sa poata praji usor si sa aveti timp sa le scoateti repede cand sunt gata. Le lasati la prajit 30-40 de secunde nu mai mult deoarece daca le lasati prea mult vor crapa la prajit.


    Daca doriti sa prajiti o cantitate mai mare de mini mozzarella puteti sa puneti ulei intr-o cratita mai mare si sa le scoateti cand sunt prajite cu ajutorul unei spumiere sau site speciale pentru prajeli.
    Se servesc cu ketchup dulce sau iute dupa cum va place si sunt delicioase.
   Dupa cum vedeti nu sunt greu de preparat ci doar trebuie sa fiti atenti la cateva detalii pentru un rezultat perfect.
   Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu