miercuri, 28 august 2019

Gem fin de piersici

    Azi am sa va prezint o reteta cu ajutorul careia veti prepara cel mai fin si delicios gem de piersici.
  Gemul de piersici este deosebit datorita aromei acestor fructe dar nu prea se prepara datorita pielitei fructelor care nu este tocmai buna in gem de aceea eu am decis sa le decojesc si am apelat la metoda veche de decojire a rosiilor adica prin oparire, pentru ca astfel am decojit foarte usor piersicile si am realizat acest delicios gem.Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul YouTube(unde va puteti abona,este gratuit si apasati clopotelul de pe ecran pentru ca astfel sa fiti anuntati la fiecare noua reteta pe care o postez). 



Ingrediente:
  • 1kg de piersici bine coapte
  • 300g zahar tos
  • zeama de la o jumatate de lamaie(optional)
  • 2 linguri cu cognac(pentru sterilizarea borcanelor)

Mod de preparare:

   Spalati piersicile si le puneti intr-o cratita.
  Fierbeti apa (atat cat sa acopere piersicile,adica in jur de un litru) si cand a clocotit apa o turnati peste piersici si le lasati asa 20-30 de secunde.



   Scurgeti apoi apa si dati piersicile printr-un jet de apa rece.



   Curatati piersicile de coaja cu ajutorul unui cutit(se vor curata foarte usor dupa ce le-ati oparit) si apoi le taiati bucati mari pe care le puneti intr-o cratita de inox de preferat pentru ca se fierbe mult mai usor gemul.



  Adaugati si zaharul tos,amestecati si puneti pe foc pana se inmoaie lasand zeama,apoi pasati-le cu ajutorul unui mixer vertical.



  Adaugati si zeama de lamaie si lasati sa fiarba la foc iute pentru aproximativ 20 de minte luand cu ajutorul unei linguri spuma care se formeaza la suprafata in timpul fierberii.Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde gemul de fundul cratitei.



 Cand gemul este destul de legat opriti focul si puneti gemul fierbinte in borcane.(dintr-un kg de piersici mie mi-au iesit 2 borcane de 370g).
 Lasati sa se raceasca gemul in borcane fara sa le puneti capac sau sa le acoperiti cu altceva.



  Dupa ce s-a racit gemul puneti cate o lingura cu cognac deasupra si dati foc,lasand sa arda cognacul cateva secunde,apoi puneti capacul fara sa stingeti flacara si inchideti foarte bine.In felul acesta veti elimina tot aerul de la suprafata gemului iar prin arderea cognacului gemul va avea apoi un gust deosebit.Am ales aceasta metoda de sterilizare pentru ca este foarte sigura,niciodata nu mi s-a stricat nimic si conservele pe care le-am preparat au avut un gust mult mai bun.





 In speranta ca v-a placut aceasta reteta eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu