marți, 20 august 2019

Dulceata de coji de pepene verde

   Azi va prezint o reteta simpla cu ajutorul careia veti face o dulceata foarte buna si ieftina.Pe langa faptul ca puteti manca aceasta dulceata ca atare,veti putea folosi bucatile din dulceata ca si fructe confiate in torturi,prajituri,cozonaci si pasca iar siropul din dulceata poate fi folosit la insiroparea blaturilor de tort si prajituri sau chiar la anumite retete de creme si glazuri.Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe canalul YouTube unde va puteti abona(apasati si clopotelul) pentru a fi la curent cu viitoarele retete.




Ingrediente:

  • 1,5kg coji de pepene verde( curatate si fierte trebuie sa ramana 1kg)
  • 1 kg de zahar tos
  • 1 lamaie mai mare( aveti nevoie de 50ml zeama de lamaie)
  • 250ml otet de 9 grade din vina alb
  • esenta de vanilie (optional)
Mod de preparare:

Curatati cojile de pepene de coaja verde.Observatie: cojile de pepene trebuie sa fie mai groasa(partea alba sa fie mai groasa) si sa lasati si putina pulpa rosie de pepene pe ele.



Dupa ce le-ati curatat,le taiati bucati mici de aproximativ 1-1,5cm.


    Puneti la fiert intr-o oala 2l de apa si cei 250ml otet iar cand da in clocot adaugati bucatile de coji de pepene si lasati sa fiarba la foc potrivit fara capac pentru cel putin o ora.Eu le-am lasat de data asta sa fiarba o ora si un sfert.La inceput bucatile de coji de pepene se vor intari datorita otetului si trebuie lasate mai mult sa fiarba ca apoi sa se inmoaie putin.Daca nu am pune otet ele s-ar inmuia prea mult si nu ar mai ramane intregi ca sa putem realiza dulceata.Va dati seama ca sunt fierte indeajuns in momentul in care devin translucide(ca si cum ar fi semi transparente).


   Dupa ce au fiert rasturnati cojile de pepene intr-o sita si le dati printr-un jet de apa rece si apoi le lasati la scurs pana pregatiti siropul.


   Puneti intr-o cratita pe foc 500ml apa si 1kg de zahar.
   Cantariti bucatile de coji de pepene fierte si scurse ,trebuie sa aveti 1kg.
  In momentul in care incepe sa fiarba siropul,adaugati zeama de lamaie si bucatile de coji de pepene fierte si lasati sa fiarba la foc mediu spre mare aproximativ 40-45 de minute pana cand se leaga usor siropul.Observatie: nu fierbeti prea mult  dulceata deoarece se va inchide la culoare si nu va mai avea gust si aspect placut.Spre final puteti adauga si vanilie daca doriti.


  Cand este gata,lasati sa se raceasca in cratita si apoi puneti in borcane.Se pastreaza foarte bine cel putin un an de zile fara probleme.
   Acestea fiind spuse,eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!

                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu