joi, 23 mai 2019

Bucati de pui in crusta de pesmet cu parmezan, la cuptor

   Buna ziua si bine ati venit pe site-ul meu! Azi va prezint o reteta desi simpla cu un rezultat foarte gustos de pui sau mai bine zis bucati de pui in crusta de pesmet si parmezan.Datorita marinadei puiul va avea un gust deosebit si abia astept sa preparati si dvs si sa imi scrieti apoi.
   Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe canalul meu YouTube.

Ingrediente:

  • un pui grill
  • 100ml otet de orez(sau 50ml otet de vin +50ml apa)
  • 100ml vermut
  • 50ml ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • oregano
  • piper macinat
  • sare
  • 150g pesmet
  • 30g-40g parmezan ras(poate fi inlocuit cu gran padano)

Mod de preparare:

   Portionati puiul si anume scoateti aripile,apoi taiati puiul pe jumatate si taiati pulpele cu tot cu spinare separand apoi ciocanelele de pulpele superioare si scoateti si pieptul de pui dupa cum vedeti in imaginile de mai jos.Spalati apoi bine bucatile de pui si le tamponati cu prosop de hartie ca sa elimnati apa de pe ele.



     Intr-un vas incapator puneti otetul de orez,vermutul,uleiul de masline ,2-3 catei de usturoi zdrobiti,oregano,sare si piper dupa gust.Amestecati marinada cu o lingura si apoi asezati bucatile de pui in vas avand grija sa fie patrunse de marinada pe toate partile.



    Acoperiti  vasul cu folie alimentara si lasati cel putin 2 ore in frigider sa se marineze.Observatie:in cazul in care doriti sa preparati mai repede lasati la marinat doar o jumatate de ora dar la temperatura camerei intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta.


   Dupa ce a trecut timpul necesar,amestecati pesmetul cu parmezanul ras(puteti pune si usturoi pisat si frunze de patrunjel tocat in acest amestec).Intr-o tava de cuptor asezati hartie de copt si apoi luati cate o bucata de pui marinat o scurgeti usor, o dati bine prin pesmet asezand-o in tava.



    Dupa ce ati terminat de dat prin pesmet toate bucatile de pui bagati tava in cuptorul preîncalzit la temperatura de 200 de grade celsius daca este incalzire pe ventilatie(convectie) iar in cazul in care este incalzire electrica inferioara si superioara mariti temperatura cu 20 de grade.Dupa primele 15 minute scadeti temperatura cuptorului cu 20 de grade si lasati aproximativ 40 de minute sa se faca.Timpul de preparare in cuptor variaza in functie de cuptorul fiecaruia.Observatie:daca este vorba de cuptor pe gaze va trebuie sa fie o temperatura medie spre mare si sa intoarceti din 15 in 15 minute puiul pana cand este gata.

    La final veti fi incantati de rezultat si anume bucati de pui delicioase crocante pe exterior dar extraordinar de fragede si aromate in interior.

    Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!

2 comentarii: