duminică, 5 mai 2019

Bomboane delicioase cu ciocolata si nuca/reteta rapida

    Buna ziua! Au trecut sarbatorile pascale si pentru ca am vopsit mai multe oua de Paste si nu le-am consumat pe toate mi-a venit ideea sa prepar niste bomboane. O sa spuneti, ca este imposibil sa faci bomboane cu oua fierte iar eu va spun ca se poate si sunt delicioase, doar ca vom folosi galbenusurile fierte de la oua nu si albusurile,cu acestea din urma putand sa preparati dvs oua umplute cu pasta de peste,pasta de ficat etc.
Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe canalul YouTube unde daca va abonati(este gratis)veti fi la curent cu  viitoarele postari de retete.



Ingrediente:

  • 3 galbenusuri de oua fierte
  • 3 linguri mai pline cu zahar pudra
  • 3 linguri rase de cacao pudra
  • 3 linguri de nuca macinata
  • 3 lingurite de rom,cognac (puteti inlocui cu esenta de rom)
  • aproximativ 50g ciocolata alba rasa
  • aproximativ 50g ciocolata neagra rasa

Mod de preparare:


  Pisati bine galbenusurile de oua cu ajutorul unei furculite sau spatule.



    Incorporati  apoi cu zaharul pudra amestecand pana cand galbenusurile se transforma intr-o pasta(vor arata ca o maioneza doar ca este facuta cu zahar pudra si nu cu ulei)



    Adaugati nuca macinata,apoi cacaua cernuta si la final romul amestecand bine pana la omogenizare.


     Cu ajutorul unei lingurite luati din compozitie formand bilute mai mici sau mai mari pe care le dati prin ciocolata rasa.Observatie:puteti sa dati doar prin ciocolata alba sau doar prin ciocolata neagra sau puteti folosi diferite ornamente pentru bomboane sau chiar cacao.




     In cazul in care veti da bomboanele prin cacao ,aceste bomboane vor semana foarte mult cu trufele de ciocolata si ca aspect dar si ca gust.Sunt delicioase,au o consistenta pastoasa foarte buna si sunt extrem de usor de realizat.In speranta ca v-a placut aceasta reteta ,eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu