vineri, 26 aprilie 2019

Prajitura(chec) iepuras cu lamaie/reteta rapida

    Buna ziua,mai sunt 2 zile pana la Paște si m-am gandit ca este binevenita o reteta cu ajutorul careia sa realizati un iepuraș.
    Puteti sa puneti compozitia intr-o forma de chec, de tort sau de guguluf in cazul in care nu aveti o forma de iepuraș,este delicioasa aceasta prajitura sau mai bine zis chec pentru ca seamana mai mult cu un chec sau pandispan usor insiropat.
    Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu YouTube unde puteti sa va abonati(este gratuit)si veti fi la curent cu toate viitoarele mele postari.

Ingrediente:

  • 115g unt(82% grasime)
  • 250g zahar tos
  • 4 oua
  • 200g faina superioara(tip000)
  • 40ml zeama de lamaie
  • 4g bicarbonat de sodiu(aproximativ o jumatate de lgt)
  • 125g smantana mai grasa(20-30% grasime)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o priza de sare(aproximativ 3g)

Pentru sirop:

  • 60g zeama de lamaie
  • 50g zahar tos

Mod de preparare:


   Preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius,incalzire electrica superioara si inferioara sau 150 daca este pe ventilatie,practic o caldura medie,potrivita
   Ungeti o tava de iepuras cu dimensiunile aproximativ de 29cm lungime si 15cm latime sau o tava rotunda cu diametrul de aproximativ 23cm dar cu peretii mai inalti.
   Puneti untul intr-un castron(trebuie sa fie moale,la temperatura camerei) si il alifiati putin apoi adaugati treptat zaharul mixand aproximativ 2-3 minute.




    Incorporati treptat dupa aceea ouale mixand in continuare.Adaugati coaja de lamaie.


    Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea.



    Incorporati treptat si alternand amestecul de faina,zeama de lamaie si smantana.Puteti folosi mixerul dar la viteza minima.



    Turnati compozitia in tava pregatita si bagati in cuptor sa se coaca aproximativ 50 de minute.Cand este gata ,scoateti din cuptor,lasati pandispanul(prajitura) in tava si preparati siropul.


    Puneti intr-un ibric zeama de lamaie si zaharul si dati la foc mic sa fiarba pana se topeste zaharul.Practic dupa ce incepe sa clocoteasca mai lasati pe foc doar cateva secunde.



    Lasati sa se raceasca putin siropul si cand este cald ungeti prajitura cu o pensula pana incorporati toto siropul dar inainte de aceasta intepati prajitura cu o scobitoare pentru a intra mai bine si mai usor siropul.


    Dupa aceea puneti desupra prajiturii un platou si rasturnati,intorcand practic invers iepurasul(baza din forma de iepuras va deveni fata iepurasului.





    La final ornati iepurasul dandu-i aspectul pe care il doriti.


   Dupa cum observati este foarte simpla aceasta reteta dar este foarte buna pentru ca e usor acrisoara ceea ce este binevenit dupa o masa imbelsugata de Paște.acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit,pofta buna si PAȘTE FERICIT!























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu