joi, 18 aprilie 2019

Prajitura cu gem,marmelada sau crema nutella/ Reteta rapida

      Buna ziua,dragi cititori ai retetelor mele azi va scriu o reteta foarte usoara si ieftina,prajitura cu gem sau nutella.Este o reteta veche pe care doar am modificat-o putin.Din cate imi amintesc eu in copilarie aceasta prajitura se numea prajitura raioasa datorita aspectului de aluat razuit care se pune deasupra ei. Daca doriti puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe canalul YouTube.

Ingrediente:
  • 3oua
  • 250g zahar tos
  • 250ml ulei de Floarea Soarelui
  • 500g faina
  • un pliculet de prag de copt(10g)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura de cognac sau rom( se poate inlocui cu esenta de rom sau vanilie)
Mod de preprare:

    Preincalziti cuptorul la 170 de grade celsius(incalire superioara si inferioara) sau 150 de grade celsius daca este pe ventilatie(aer circulant),adica sa fie o temperatura medie.
   Amestecati faina cu praful de copt.Mixati ouale cu zaharul,incorporati apoi uleiul treptat,coaja rasa de lamaie si cognacul mixand in continuare la viteza mica.



    La final incorporati 450g de faina din cele 500g.Rezultatul va fi un aluat mai mult moale decat tare pe care nu il veti intinde in foaie cu facaletul.



    Rasturnati intr-o tava cu dimensiunile de 20cm latime si 32cm lungime trei sferturi din aluat.Observatie: nu este obligatoriu sa ungeti tava pentru ca aluatul are destula grasime si nu se va prinde de fundul tavii in timpul coptului.


    Intindeti aluatul pe toata suprafata tavii cu mana inmuind degetele in apa rece pentru a nu se prinde aluatul de mana si pentru a putea intinde si uniformiza mai usor compozitia de aluat.



    Impartiti din ochi tava in trei si puneti 2 tipuri de gem din care va place(eu am pus gem de prune si gem de gutui) si pe a treia parte puneti crema nutella.In felul acesta veti avea trei tipuri de prajituri sau mai bine zis trei arome intr-o singura tava.




    Sfertul de aluat oprit( sa fie aproximativ 200g) il amestecati cu cele 50g faina oprite.



   Trebuie sa obtineti un aluat mai tare si daca simtiti ca este cazul mai adaugati putina faina pentru a putea razui acest aluat peste umplutura de gem si nutella.


  Dupa ce ati dat prin razatoare aluatul ,bagati tava in cuptor pentru aproximativ 40 de minute.



  Dupa ce s-a copt scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca apoi taiati prajitura in mici patrate sau dreptunghiuri si serviti.



   Dupa cum vedeti este o reteta extrem de simpla si la indemana oricui.Merge foarte bine alaturi de o cafea sau o cacao cu lapte dar si servita la masa ca desert daca avem musafiri.Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu