luni, 25 februarie 2019

Bomboane de ciocolata cu caramel

      Buna seara,sper sa va placa noua mea reteta,este vorba despre bomboane delicioase de ciocolata cu umplutura de caramel.Am preparat aceste bomboane cu ocazia sf.Valentin si a Dragobetelui.Cand sarabtorim iubirea intotdeauna este binevenita si ciocolata,nu-i asa?Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe canalul YouTube



Ingrediente:

  • 250g ciocolata neagra calitate superioara
  • 75g zahar tos extrafin
  • 100ml smantana lichida pentru frisca
  • 25g unt 82% grasime (daca folositi unt sarat va fi un caramel sarat delicios)
Mod de preprare:

Prepararea caramelului:


     Caramelul se va realiza in felul urmator:turnam un strat subtire de zahar in craticioara si dupa ce se topeste(caramelizeaza)mai turnam un strat de zahar fara sa amestecam decat spre final cand am reusit sa punem tot zaharul.Lasam sa se topeasca zaharul dar fara sa se arda foarte tare pentru ca ar avea un gust amarui fiind prea ars.Trebuie sa aiba o culoare maroniu deschis.






     Dupa ce zaharul s-a caramelizat adaugati treptat smantana in fir subtire amestecand continuu pana o incorporati pe toata si lasati apoi pe foc mic in continuare aproximativ 2-3 minute amestecand din cand in cand.



     La final adaugati si untul si mai lasati pe foc inca 30 de secunde ,maxim un minut dupa care dati deoparte si lasati caramelul sa se tempereze adica sa se raceasca la temperatura camerei.

 Observatie:Atat zaharul cat si smantana trebuie sa fie la temperatura camerei in momentul in care realizati caramelul.

     Separat topiti ciocolata pe baie de aburi si lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura de 32-33 grade celsius.


     Daca nu aveti un termometru va dati seama ca este o temperatura buna pentru realizarea bomboanelor in momentul in care bagati degetul in ciocolata si nu o simtiti calda deloc.
    In momemntul in care ciocolata are temperatura potrivita o puneti in formele de bomboane cu ajutorul unei lingurite.Trebuie sa umpleti formele apoi le intoarceti invers ca sa se scurga ciocolata si le lasati pe un gratar aproximativ 15-30 minute ca sa se scurga foarte bine.




     Dupa aceea le intoarceti si cu ajutorul unei palete neteziti la suprafata dand la o parte surplusul de ciocolata si bagati in frigider pentru 10 minute ca sa se intareasca ciocolata.



    Scoateti apoi formele  pentru bomboane si turnati caramelul racit dar fara sa le umpleti complet ,lasand putin loc pentru a putea adauga ciocolata deasupra.Dupa ce ati pus caramelul,bagati in frigider si lasati cel putin o jumatate de ora sa se raceasca si apoi puneti deasupra caramelului ciocolata topita(sa fie putin calduta),trantiti usor forma ca sa se niveleze ciocolata ,apoi bagati din nou in frigider pentru inca 15-30 minute.




     Dupa ce s-au racit indeajuns bomboanele pot fi scoase din forme si servite.



      Aceste bomboane se pastreaza la rece pentru ca daca le veti lasa la o temperatura de peste 25 de grade celsiu ,se vor inmuia.Observatie: daca va ramane caramel il puteti folosi la realizarea unei creme de unt cu caramel sau ca toping pentru prajituri si inghetate.De retinut faptul ca puteti pastra caramelul la temperatura camerei nefiind necesar sa il tineti in frigider.





    Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu