joi, 13 septembrie 2018

Clatite umplute cu gem sau nutella

Buna ziua! Clatitele sunt preferate de majoritatea romanilor.Pot fi servite ca aperitiv cu o umplutura sarata sau pot fi servite ca desert cu o umplutura dulce.Azi am sa prezint o compozitie de clatite care se potriveste foarte bine la umpluturi dulci.De fiecare data cand a fost ziua clatitelor la scoala,fetita mea a venit incantata acasa fiindca toate clatitele ei erau preferate de colegi si profesori.Sper sa va placa si dvs aceasta simpla reteta.

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 400g faina simpla(tip 650)
  • 300ml apa minerala
  • 500ml lapte
  • 10ml ulei( o lingura plina)
  • 1/2 lgt sare
Mod de preparare:

     Intr-un castron mai mare punem ouale,sarea si uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel sau cu mixerul la viteza minima. 


     Adaugam apoi laptele,apa minerala si faina alternandu-le pentru a nu face compozitia cocoloase,adica vom pune odata lapte ,odata faina si tot asa pana se incorporeaza tot laptele si apoi apa la fel alternand cu faina. Observatie:in cazul in care folositi un mixer puteti sa adaugati toate ingredientele(lapte,apa,faina) si sa mixati la viteza minima pana se omogenizeaza compozitia pentru ca mixerul ne ajuta sa nu se formeze cocoloase.



     Aluatul de clatite va fi mai subtire si il vom baga la frigider pentru aproximativ o ora din doua motive: 1) in momentul in care vom coace clatitele ele nu se vor strange la copt in tigaie si 2) compozitia de clatite se va mai ingrosa devenind mai consistenta.


      Pentru coacerea clatitelor ideal este sa  folosim o tigaie de teflon subtire cu un diametru potrivit ,aproximativ 2o-23cm(exista tigai pentru clatite in comert).
Aprindem aragazul,ungem tigaia cu ulei,o incingem bine la foc mare si apoi luam cu un polonic din aluatul de clatite si turnam in tigaie uniformizand pe toata suprafata tigaii(vezi imaginile sau vizioneaza reteta pe YouTube(polonicul nu trebuie sa fie plin decat trei sferturi,depinde bineînteles si de marimea tigaii).




       Lasam sa se coaca aproximativ un minut la foc mediu spre mare si apoi intoarcem clatita pe partea cealalta si mai lasam aproape un minut.Si asa am copt prima clatita.Apoi rand pe rand coacem si celelalte clatite ungand din cand in cand tigaia cu ulei pentru a nu se prinde compozitia pe fundul tigaii.Observatie:amestecati aluatul de fiecare data cand luati din el ca sa puneti in tigaie pentru a fi cat mai omogena comopozitia fiindca se mai lasa faina la fundul vasului.

      Va vor iesi in jur de 20 de clatite daca folositi o tigaie cu diametrul de 22cm.Bineînteles ca in functie de cata compozitie puneti in tigaie la coacerea fiecarei clatite va pot iesi mai multe sau mai putine clatite.
     Dupa ce le-ati copt le puteti umple cu orice gem doriti sau cu nutella dupa cum va place. Eu pun gem doar pe jumatate din suprafata clatitei si apoi o rulez.Daca pun pe toata suprafata clatitei mi se pare ca iese prea dulce si se poate intampla sa mai curga si din umplutura atunci cand servim.



    Sper sa faceti aceste clatite si sa imi spuneti ca v-a placut.
    Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!!! 








3 comentarii:

  1. AM PRELUAT RETETA , MERG SA O PUN IN APLICARE SI APOI VA SPUN CUM A FOST . AM MAI FACUT CLATITE CU RETETA DUPA OCHI . ACUM SUNT SIGUR CA VA IESI CEVA BUN . MULTUMESC ANTICIPAT.
    TREBUIE SA IASA BUNA PENTRCA LA PREZENTARE V-A AJUTAT UN SPECIALIST
    ( BAIETELUL ). MULTA SANATATE .

    RăspundețiȘtergere
  2. Este super bună rețeta! V o recomand tuturor,cu încredere!❤

    RăspundețiȘtergere