sâmbătă, 3 februarie 2018

Cartofi la cuptor de post / Reteta simpla si rapida

     Buna ziua tuturor! La rugamintea unei dragi vizitatoare,am sa va prezint azi o reteta de cartofi la cuptor,ceva simplu rapid si delicios.
    Draga Violeta asa cum am promis am prezentat reteta pe YouTube si o poti citi si aici cu explicatiile de rigoare pentru reglarea cuptorului asa cum m-ai rugat.Intr-adevar este foarte important cum programati cuptorul,la ce temperatura si la ce program deoarece in functie de ce ati ales, cartofii se coc diferit si au un gust diferit.Daca folositi incalzire pe ventilatie(convectie) cartofii vor fi copti cu crusta ,daca folositi incalzire superioara si inferioara cartofii vor fi mai moi cu mai putina crusta iar daca folositi cuptor pe gaze vor avea crusta la baza.Eu prefer pe cei copti cu ventilatie.

Ingrediente:

  • cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin
  • cimbru
  • ulei de masline
  • optional boia de ardei iute sau fulgi de ardei iuti

Mod de preparare:


     Curatati cartofii de coaja si ii taiati apoi sferturi sau in mai multe bucati daca sunt cartofii foarte mari(trebuie sa fie bucati potrivit de groase,aproximativ 4cm).Puteti sa vizionati videoclipul pe YouToube sau sa vedeti imaginile de mai jos.Dupa ce ati taiat cartofii treceti-i printr-un jet de apa rece pentru a mai elimina amidonul din ei.


    Puneti apoi cartofii taiati intr-o craticioara cu apa care fierbe deja.Observatie: nu puneti sare in apa.


    Dupa ce ati fiert cartofii timp de 3 minute ii scurgeti de apa ii puneti intr-un castron si adaugati dupa gust sare,piper,rozamarin,cimbru si stropiti cu ulei de masline.



     Amestecati cartofii cu toate aceste condimente si cu uleiul si apoi ii asezati intr-o tava in care este bine sa aveti pusa hartie de copt deoarece se vor coace mai bine si nu se vor prinde de fundul tavii.
Observatie: Puteti sa inlocuiti rozmarinul si cimbrul cu oregano iar daca va place sa mancati picant puneti boia de ardei iute sau fulgi de ardei iuti.




   Bagati tava in cuptorul preîncalzit la 180 de grade celsius daca este pe ventilatie iar daca aveti incalzire inferioara si superioara mariti temperatura cu 20 de grade adica sa fie 200 de grade celsius.Daca aveti cuptor pe gaze programati cuptorul la o temperatura mai mare.Atentie: se pune pe gratarul din mijloc.
   Coaceti cartofii pentru aproximativ 40 de minute.Optional puteti sa radeti si parmezan deasupra cartofilor inainte sa ii bagati in cuptor.


   Dupa cum vedeti este o reteta simpla dar va spun sincer ca daca preparati cartofii asa o sa va placa cu siguranta.Ii puteti servi ca garnitura langa o friptura sau ii puteti servi cu branza rasa si cu salata.Copiilor si sotului meu le plac foarte mult acesti cartofi si sper sa va placa si dvs.
    Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta Buna!!!







Un comentariu:

  1. Merci pentru reteta.Intrebarea mea este cand spui ventilatie, ce inseamna?incerc sa ma adaptez,eu avand cuptor cu abur.Cu stima, Violeta

    RăspundețiȘtergere