miercuri, 7 martie 2018

Prajitura de post cu mere banane si cacao/ Reteta rapida

    Buna ziua, suntem in postul Pastelui si am realizat o reteta dulce de post foarte usor de realizat si care sper sa fie pe gustul tuturor.Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti urmari pe YouTube.Va invit sa intrati si pe pagina mea de facebook unde puteti sa imi lasati mesajele dvs si putem discuta despre retete:

Ingrediente:

  • 3 mere(aproximativ 600g-650g)
  • 1 banana mare sau 2 mai mici(aproximativ 300g-320g)
  • 150g faina (poate sa fie de 650 sau 000)
  • 125g zhar tos
  • 15g cacao
  • 1 lingurita plina cu praf de copt
  • 60ml ulei vegetal(poate sa fie ulei de floarea soarelui,rapita dar ideal este cel de cocos)
  • 20g cocos razuit deshidratat
  • esenta de vanilie 

Mod de preparare:


    Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 21cm lungime si 18cm latime.Tava poate sa fie si putin mai mare iar in acest caz prajitura va iesi mai subtire sau tava poate sa fie mai mica dar atunci trebuie sa aiba peretii mai inalti ca sa aiba loc sa creasca la copt.Puteti sa ungeti tava cu ulei si sa o tapetati cu faina,nu este obligatoriu sa tapetati cu hartie de copt dar aceasta ajuta sa se coaca prajitura mai frumos.


   Preîncalzim cuptorul la 180 de grade celsius daca este incalzire electrica(superioara si inferioara) sau 160 de grade celsius daca este pe ventilatie(convectie adica aer circulant cald)iar daca este cuptor pe gaze asta inseamna o temperatura medie.
    Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt,zaharul,cacaua si cocosul.


    Dam merele prin razatoarea cu gauri mari(cum facem si la placinte) fara sa le curatam de coaja iar banana o curatam de coaja si o pisam bine cu ajutorul unei furculite.Cu cat este mai coapta cu atat mai bine pentru ca prajitura va fi mai aromata.


   Ametecam merele razuite cu pireul de banana,uleiul si esenta de vanilie apoi incorporam amestecul de faina,praf de copt,zahar,cacao,cocos.



  Compozitia rezultata o turnam in tava pregatita si bagam in cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 40 de minute.




   Scoatem apoi prajitura si o lasam sa se raceasca in tava apoi o portionam si se poate orna cu frisca vegetala(combinatia de mar si frisca da un gust foarte bun) sau o puteti servi pudrata cu zahar.




   Dupa cum vedeti este o reteta foarte usoara si va spun sincer ca este si foarte gustoasa.Cu siguranta o sa va placa.
   Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!!!







Un comentariu:

  1. Bună, Cristina și multumesc pentru această rețetă!

    A ieșit gustoasă prăjitură doar ca extrem de dulce. Am folosit banane foarte coapte si zahar brun. O fi foarte dulce din acest motiv?

    Cele bune!

    RăspundețiȘtergere