sâmbătă, 23 decembrie 2017

Placinta cu dovleac

    Buna ziua, pentru ca am facut placinta cu dovleac una din placintele mele preferate m-am gandit sa va prezint si dvs modul meu de preparare.Sper sa va placa.Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu yotube.


Ingrediente:

  • faina simpla(de 650- aproximativ 500g)
  • 200 ml apa la temperatura camerei(un pahar)
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • dovleac ras(aproximativ 1kg)
  • scortisoara
  • zahar brun sau zahar tos dupa gust
  • ulei pentru uns tava si placinta



Mod de preparare:

     Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa curatam dovleacul si sa il dam prin razatoarea cu gauri mari.Ideal este un robot de bucatarie ca sa nu muncim prea mult.

    Punem apoi intr-un castron faina(aproximativ 500g) facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute putin,uleiul apa si sarea.In functie de consistenta aluatului mai puneti faina atat cat cere sa se formeze un aluat nelipicios dar nu foarte tare.


     Amestecam formand un aluat nu foarte tare pe care il facem sul si il taiem in patru parti egale.Mentionez ca aluatul  trebuie framantat doar cat sa se amestece bine ingredientele si sa se formeze pentru a putea fi intinsa foaia de placinta.




    Luam o bucata din cele patru si o punem pe blatul pe care am presarat faina si intindem o foaie subtire.Pe masura ce intindem foaia presaram faina pe ea ca sa nu se prinda atunci cand o intindem cu facaletul.


     Dupa ce am intins foaia punem dovleac ras pe ea(cel mai bun la gust este placintarul,dar puteti folosi si dovleac turcesc,acel dovleac pentru copt de exemplu).Puneti dovleac pe toata suprafata foii si apoi presarati zahar dupa gust si scortisoara pe el.


    Rulati foaia usor dupa ce ati ridicat marginile foii si asezati-o in tava de cuptor pe care ati uns-o in prealabil cu ulei.




      Rand pe rand procedati la fel si cu celelalte trei bucati de aluat.La final dupa ce ati asezat toata placinta in tava ungeti-o deasupra cu ulei si presarati zahar pe ea apoi o bagati incuptorul preîncalzit la 180 de grade celsius(temperatura potrivita) pentru aproximativ o ora si un sfert.

     Dupa ce s-a copt scoateti tava din cuptor si lasati placinta sa se raceasca apoi o portionati si o puteti servi.Daca va place o puteti servi si calda.


   Observatie: este mult mai sanatos sa punem dovleacul ras crud decat sa il calim inainte pentru ca daca actionam termic prea mult asupra lui pierdem mult din valorile lui nutritive.
   Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu