miercuri, 25 octombrie 2017

Prajitura cu dovleac/ Reteta rapida

     Buna ziua si bine v-am regasit! S-au copt dovlecii!!! Este sezonul lor iar eu ador prajiturile si placintele cu dovleac.Azi am pregatit o prajitura pentru care nu aveti nevoie de cantar si a carei preparare dureaza 10 minute maxim,mai mult dureaza coptul ei in cuptor. Sper sa imi scrieti si sa imi spuneti ca v-a placut. Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe youtube.


 Reteta video:


Ingrediente:

  • 2 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de ulei
  • 14 linguri de lapte
  • 28 de linguri rase de faina
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • 200g-250g dovleac placintar razuit
  • scortisoara macinata
  • esenta de vanilie(optional)

Mod de preparare:


      Ungeti cu unt sau ulei o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25Lx15l si o tapetati la baza cu hartie de copt.Puteti sa nu puneti hartie de copt si dupa ce ati uns-o sa presarati putin pesmet sau faina in tava.
  Preîncalziti cuptorul la 180 de grade celsius iar daca este pe convectie(ventilatie) scadeti temperatura cu 15-20 de grade. Trebuie sa aveti o temperatura medie.
   Curatati dovleacul de coaja si seminte si dati-l prin razatoarea cu gauri mari.Ideal este un robot de bucatarie ca sa va usurati munca.
    Puneti cele 2 oua intr-un castron si amestecati-le cu zaharul folosind un tel,nu este cazul sa folositi mixer.




   Adugati uleiul,laptele iar la sfarsit incorporati si faina amestecata cu praful de copt. Daca doriti puteti pune in aceasta compozitie aroma de vanilie. Nu trebuie sa amestecati ingredientele decat atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu este necesar sa se topeasca zaharul.









   Turnati in tava trei sferturi din compozitie,puneti deasupra dovleacul ras,pe toata suprafata tavii ,presarti scortisoara pe dovleac dupa gust si apoi turnati usor restul de compozitie(sfertul ramas).







   Dupa ce ati pus si restul de compozitie deasupra,bagati tava in cuptorul preîncalzit si coaceti aproximativ 45 de minute. Cand prajitura este coapta,o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a o taia. Daca doriti puteti sa presarati pe ea inainte de servire zahar pudra.Dupa cum observati este foarte usor de realizat aceasta prajitura.
  Observatie: Este posibil daca ouale sunt mai mari sa trebuiasca sa mai adaugati 1-2 linguri de faina.Compozitia trebuie sa aiba consisitenta unei smantane usor ingrosate.
   Acestea fiind spuse,eu va doresc spor la gatit si POFTA BUNA!








3 comentarii: