sâmbătă, 5 august 2017

Inghetata cu cacao rapida, fara aparat

   Buna ziua,sper sa nu fiti suparati pe mine pentru ca am lipsit atat de mult.Adevarul este ca am un nou job care imi ocupa foarte mult timp.Imi place  mult ceea ce fac dar iubesc si gastronomia si pe dvs asa ca pe viitor va trebui sa nu mai neglijez dragele mele retete.

   Azi va voi prezenta o reteta de inghetata care se realizeaza foarte usor si care la final desi nu veti folosi un aparat de inghetata o sa vedeti ca va avea aceeasi consistenta ca cea din magazine,va fi pufoasa ,pastoasa si gustoasa.In plus fata de cea din magazine prezinta avantajul ca este facuta doar cu ingrediente naturale.
   Sper sa va placa reteta si sa preparati aceasta inghetata delicioasa.


Reteta video:




Ingrediente:

  • 600ml frisca lichida neîndulcita(smantana lichida pentru frisca)
  • 400g lapte condensat indulcit
  • 30g cacao
  • 30ml cognac(poate fi inlocuit cu esenta de rom sau esenta de vanilie,dupa gust)

Mod de preparare:


   Inainte de a prepara inghetata trebuie sa stiti ca smantana pentru frisca trebuie sa stea la frigider,sa fie destul de rece pentru a o putea mixa.
  Puneti intr-un castron frisca lichida,laptele condensat indulcit,cacaoa si cognacul(cognacul ati putea sa il adaugati la sfarsit ca sa fiti siguri ca nu va taie compozitia de inghetata).



   Mixati toate ingredientele pentru aproximativ 3-4 minute pana cand se ingroasa compozitia.Ea trebuie sa arate ca o frisca mai moale.Nu mixati prea mult pentru ca riscati sa se branzeasca sau sa se intareasca prea mult nemaiesind o inghetata buna.


    Turnati compozitia de inghetata intr-un vas de sticla,inox sau plastic si bagati in congelator pentru cel putin 6 ore.Ideal este sa lasati inghetata peste noapte in frigider si va fi foarte buna a doua zi.


   O sa fiti surprinsi sa constatati ca nu va avea ace de gheata si ca va fi extraordinar de pastoasa fara sa fi folosit aparatul de inghetata.Este foarte buna pentru copii fiindca o sa observati ca nu este atat de rece ca alte inghetate care au si apa in ele si cei mici nu vor mai face rosu in gat la fel de repede ca atunci cand consuma alte tipuri de inghetata.Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!



Va recomand de asemenea :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu