marți, 29 august 2017

Conservarea sigura si rapida a gemurilor

       Buna ziua,pentru ca de curand am facut gem si a inceput sezonul prunelor din care se face cel mai popular gem,vreau sa va impartasesc secretul meu pentru o conservare sigura a borcanelor cu gem.Este foarte simplu.Puteti viziona pe youtube modul in care realizez eu acest lucru sau puteti citi aici pe site.




Ingrediente:

  • gem (orice tip de gem)
  • cognac,rom sau vodca(un alcool de 40 de grade

       Dupa cum stiti in momentul in care gemul este fiert se pune in borcane imediat(nu se lasa sa se raceasca).Puteti sa sterilizati borcanele in prealabil punandu-le in cuptorul  incins la 120-140 de grade celsius pentru aproximativ o jumatate de ora.


      Lasati sa se raceasca gemul in borcane pana a doua zi.Luati fiecare borcan in parte si puneti cate o lingura de cognac deasupra.Dati foc cognacului cu ajutorul unei scobitori aprinse (nu va recomand sa folositi bete de chibrit pentru ca nu sunt sanatoase datorita pucioasei din care sunt facute si lasa si un miros urat in borcan).

    In momentul in care incepe sa arda cognacul puneti imediat capacul si inchideti foarte bine borcanul.Focul va arde foarte putin dupa ce puneti capacul  doar cat sa elimine aerul din borcan.Practic in felul acesta borcanul dvs cu gem se videaza in interior.

    Gemul dvs  se va conserva foarte bine si va avea un gust deosebit datorita cognacului ars.Eu glumesc uneori si spun ca este un gem flambat.Sa incercati aceasta metoda pentru ca este sigura si nu va ia timp mult.

    Puteti inlocui cognacul cu rom sau vodca dar mie imi place cel mai mult cu cognac pentru ca gemul va avea o aroma minunata datorita cognacului.
    Va doresc spor la gatit si sa aveti o toamna minunata!!!

Va recomand :
Gem de caise
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu