vineri, 28 aprilie 2017

Prajitura negresa cu ciocolata si zmeura / Reteta rapida

       
   Buna ziua,in sfarsit dupa o mica vacanta revin cu o noua reteta care sper sa va placa. Este vorba de o negresa cu zmeura care se poate face in orice anotimp al anului deoarece putem folosi zmeura congelata nu neaparat proaspata la acest tip de reteta.
      Se face foarte usor si este delicioasa.Eu ador aceasta negresa mai ales langa o cafea.Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.


Ingrediente:


  • 5 oua
  • 500g zahar tos
  • 100g ciocolata neagra
  • 250g unt(82% grasime)
  • 230g faina simpla
  • 40g cacao
  • 1 pliculet praf de copt(7g)
  • 300g zmeura congelata sau proaspata
Mod de preparare:

     Preîncalziți cuptorul la 170 grade celsius,(temperatura mica spre medie).Daca folsiti functia de ventilatie(convectie) scadeti temperatura cu 15-20 de grade
   Pregatiti o tava cu dimensiuni de 33cm lungime si 22cm latime pe care o ungeti cu unt sau ulei si o tapetati la baza cu hartie de copt.
   Puteti folosi o tava cu dimensiuni mai mici sau mai mari depinde cat de inalta vreti sa fie negresa dar ideal este sa nu fie prea inalta pentru ca se coace mai greu si riscati sa se lase pe fundul tavii fructele in timpul coacerii.
       Ciocolata si untul se pun la bain-marie,amestecand usor pana se topesc.
       Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi adaugati amestecul de ciocolata cu unt mixand in continuare. 
     Amestecati faina cu cacao si praful de copt si apoi le incorporati si pe ele in compozitie.Zmeura o amestecati cu o lingura de faina pentru a micsora riscul de a se lasa fructele pe fundul tavii si le adaugati in compozitie la final.Nu decongelati zmeura .
    Puneti compozitia in tava si o bagati in cuptorul preancalzit la 170 grade si o coaceti aproximativ 60-80 de minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati sa se raceasca inainte de a o portiona.Va ies aproximativ 20 de portii.

   Este un deliciu la cafeaua de dimineata aceasta negresa,o sa vedeti are un gust combinat de cacao,ciocolata si zmeura,aceasta din urma dand o tenta usor acrisoara si parfumata care echilibreaza zaharul din prajitura.Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si 

                                                              Pofta buna!
                  
ingredientele

topim ciocolata si untul impreuna

ciocolata si untul s-au topit

mixam ouale cu zaharul

incorporam amestecul de ciocolata in ouale mixate cu zahar

amestecam zmeura cu o lingura de faina

incorporam in compozitie amestecul de faina,cacao si praf de copt

incorporam in compozitie si zmeura

turnam in tava compozitia si o bagam in cuptor

negresa s-a copt

prajitura cu fructe
Pofta buna!





3 comentarii: