miercuri, 8 martie 2017

"Spanac cu suc de rosii/ Reteta rapida de post"


   Buna ziua,dragilor astazi va prezint una din retetele mele preferate de mancare pentru ca le place copiilor foarte mult si se face extrem de simplu.Pentru ca suntem in Postul Pastelui se poate servi acest spanac simplu iar pentru cei care nu tin post il pot servi cu oua sau iaurt,cu iaurt grecesc este chiar un deliciu.
  Puteti citi reteta aici pe blog sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.




 Ingrediente:

  • 450-500g spanac congelat
  • 1 ceapa tocata marunt(aproximativ 75g)
  • 100ml suc de rosii
  • 40ml ulei de masline(poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui)
  • sare dupa gust
  • patrunjel tocat marunt(optional)

Mod de preparare:



   Ceapa tocata marunt se pune in cratita si se caleste usor in uleiul de masline unde ati pus si 2-3 linguri de apa,pentru ca in felul acesta sa nu se arda ceapa ci sa se inabuse usor.

  Cand ceapa a devenit sticloasa,adaugati spanacul congelat si putina apa(aproximativ 100ml),puneti capacul si lasati sa se dezghete si apoi sa fiarba usor spanacul.Cand este aproape fiert adaugati sucul de rosii si sarati dupa gust,apoi mai lasati sa fiarba aproximativ zece minute cu capac.

  Daca are prea multa zeama ,lasati sa fiarba ultimile zece minute fara capac.La final daca doriti adaugati putin patrunjel tocat marunt.

   Dupa cum vedeti este o reteta banala dar sa stiti ca mie si familiei mele ne place foarte mult iar seara este o cina super,mai ales daca mancam cu iaurt grecesc.Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!



ingredientele

calim ceapa

adaugam spanacul
cand este aproape gata punem sucul de rosii si sare
mai fierbem circa zece minute
POFTA BUNA!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu