vineri, 10 martie 2017

Bomboane delicioase cu biscuiti,cacao si crema de oua

    Buna ziua dragilor,este vineri deci, din nou ceva dulce.De data asta voi face bomboane delicioase zic eu si sigur o sa spuneti si dvs asa dupa ce o sa le preparati.Au si un defect aceste bomboane,dupa ce mananci una nu poti sa te mai opresti din mancat,ha,ha.

  Puteti citi reteta aici pe blog sau o puteti viziona pe youtube.Va invit sa va abonati la canalul meu youtube pentru a fi la curent cu toate retetele pe care le postez si daca doriti sa va prezint o anumita reteta va rog sa imi scrieti.


Ingrediente:

  • 400-450g biscuiti Petit Beurre
  • 250g unt nesarat(82% grasime)
  • 5 oua
  • 250g zahar tos
  • 2 fiole esenta de rom
  • 50g cacao
  • ornamente pentru decorarea bomboanelor(biscuiti macinati fin,nuca de cocos rasa,ornamente mici de cacao si zahar,etc)

Mod de preparare:


    Pisati biscuitii marunt dar nu fin(vedeti imaginile de mai jos sau vizionati pe youtube).

   Amestecati intr-un castron zaharul cu cacaoa cernuta.Dupa ce bateti putin ouale doar atat cat sa se amestece albusurile cu galbenusurile le adaugati pese zaharul amestecat cu cacao si omogenizati compozitia.

   Puneti apoi castronul pe baie de aburi si amestecati mereu cu ajutorul unui tel pana cand aceasta compozitie va avea consistenta unei smantani cleioase,practic dupa ce se topeste zaharul din compozitie,mai tineti pe baie de aburi aproximativ 15 minute.

   Dupa ce s-a fiert crema pe baie de aburi opriti focul si incorporati treptat untul.Luati castronul de pe baia de aburi si turnati compozitia intr-un alt castron mai mare unde dupa ce ati pus si esenta de rom incorporati biscuitii pisati.Daca vi se pare ca este prea moale compozitia puneti biscuiti mai multi iar daca vi se pare prea tare puneti mai putini.

   Cantitatea de biscuiti poate varia datorita marimii celor cinci oua si datorita consistentei cremei(in functie de cat de mult ati fiert-o).Bagati apoi aceasta compozitie in frigider pentru aproximativ 30 de minute,ca sa se intareasca putin si sa puteti da forma bomboanelor.

   Dupa ce o scoateti din frigider luati cu lingura din compozitie(aproximativ 12g-15g) si formati cu ajutorul palmelor bile pe care le dati apoi prin razatura de cocos,biscuiti sau alte ornamente.

   Dupa ce ati facut toate bomboanele,le mai bagati pentru cel putin o ora in frigider sa se raceasca.Cu cat sunt mai reci,cu atat sunt mai bune.Sa stiti ca sunt delicioase,sper sa le preparati si dvs.
    Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatiti si Pofta Buna!!!



amestecam cacaoa cu zaharul

adaugam ouale batute putin

punem compozitia pe baie de aburi

incorporam untul dupa ce s-a facut crema

adaugam biscuitii pisati

dupa ce s-a racit compozitia formam bomboanele

asa arata

le dam prin ornamente

Arata super!

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu