miercuri, 29 martie 2017

Reteta rapida de humus/reteta de post




  


   Buna ziua dragilor! Pentru ca este perioada postului am pregatit humus.Seamana cu fasolea batuta chiar daca are un gust putin diferit.Se face din boabe de naut si este foarte sanatos. 

    Năutul este o sursă excelentă de fibre, vitamine B6 şi B9, acid folic, mangan, proteine şi minerale precum:  fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc.Se spune ca humusul se poate consuma in locul carnii fiind bogat in proteine.

   De obicei se face cu pasta de susan dar eu am ales sa il fac fara sa mai pregatesc pasta de susan inainte,o sa vedeti ce am facut si sa stiti ca a iesit foarte bun,sper sa va placa si dvs.

    Puteti sa cititi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.

Ingrediente:

  • 500g boabe de naut din conserva
  • 50g seminte de susan
  • 60-80ml ulei de masline
  • 100-150ml apa sau suc de naut din conserva
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • zeama de lamaie(optional)

Mod de preparare:


    Decojiti boabele de naut din conserva( boabele de naut au o pielita care se da la o parte pentru a iesi un humus mai bun,mai fin dar nu este obligatoriu sa faceti asta,se poate face si cu boabele de naut nedecojite).
   Prajiti usor semintele de susan intr-o tigaie fara grasime amestecand mereu ca sa nu se arda semintele,pentru ca acestea se prajesc foarte repede.Curatati usturoiul si il pisati.
  Intr-un vas puneti boabele de naut,usturoiul pisat,semintele de susan prajite,sare,ulei de masline si putina apa sau suc de naut din conserva.Cu ajutorul unui mixer vertical pisati bine toate ingredientele formand un amestec omogen.

    Daca este nevoie pentru a iesi o pasta mai moale si mai fina,mai adaugati apa sau suc de naut si putin ulei si mai pisati putin cu mixerul vertical.Puteti sa puneti toate ingredientele intr-un robot cu cutit si sa le pasati si asa.Daca va place adaugati si putina zeama de lamaie.

   O sa vedeti ca semintele de susan s-au pisat perfect si ca nu a mai fost nevoie sa faceti pasta de susan(aceasta se face prin pisarea semintelor de susan prajite si amestecate cu ulei de masline).

   In general humusul se prepara cu zeama de lamaie dar mie imi place sa il fac fara,se apropie mai mult de gustul fasolei batute in felul acesta si merge consumat foarte bine cu castraveciori murati sau ardei capia in otet.Sper sa va placa reteta mea si sa preprati si dvs.
  Observatie: Eu prefer sa pun apa in humus iar sucul de naut din conserva il folosesc ca sa prepar un delicios mousse de ciocolata.
   Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!



ingredientele

curatam boabele de naut

prajim semintele de susan

punem toate ingredientele in vas

pasam cu un mixer vertical

humusul este destul de fin si omogen

se poate servi pe paine prajita

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu