duminică, 26 martie 2017

Friptura de porc cu fenicul

     Buna ziua dragilor,azi va prezint una din retetele mele preferate de mâncare si anume aceasta friptura de porc extraordinar de gustoasa si aromata.Baietelului meu ii place foarte mult dupa cum puteti vedea in videoclip.Puteti citi reteta aici pe blog sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.


Ingrediente:

  • o bucata de pulpa de porc de cca 1,5 kg(1kg-1,5kg),impanata cu grasime pe exterior
  • 2 cepe mari taiate grosier
  • 2 morcovi taiati rondele mai groase(cca1/2cm)
  • 1/2 buc.fenicul
  • 5 catei de usturoi taiati
  • 100ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare:


      Dupa ce ati spalat bucata de carne o tamponati cu prosop de hartie ca sa nu aiba apa pe ea apoi o ungeti cu ulei de masline pe ambele parti si presarati piper si sare(de preferat grunjoasa).
     Taiati legumele si asezati-le intr-o tava( pentru acest tip de friptura eu prefer tava de inox pentru ca se va coace fara sa se usuce).Dupa ce ati format un pat din legume asezati carnea cu partea de grasime in sus.
    Bagati friptura in cuptorul preîncalzit la temperatura maxima si lasati asa timp de aproximativ 20 de minute.Dupa ce au trecut cele 20 de minute ,scadeti temperatura la 120 de grade celsius.Dupa ce friptura s-a copt timp de 2 ore la temperatura de 120 de grade adaugati vinul alb si mai lasati in cuptor la aceeasi temperatura pentru 45-60 de minute.Ideal este sa folositi cuptorul pe ventilatie.

   Dupa aceea scoateti friptura,lasati-o un pic sa se odihneasca si apoi o puteti servi impreuna cu legumele din tava.Se poate consuma cu cartofi prajiti sau la cuptor.Este o friptura deosebita si chiar daca dureaza mult sa se faca,sa stiti ca merita asteptarea,caci are un gust nemaipomenit.Legumele,mai ales feniculul ii dau o savoare aparte.Feniculul are putin din aroma anasonului dupa parerea mea.

    Si vinul alb ajuta la gustul deosebit iar faptul ca este gatita întai la temperatura mare si apoi la temperatura mica o fac sa fie crocanta la exterior si frageda in interior.Sper sa va placa aceasta reteta si sa o preparati de Paste de exemplu.
    Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!



ingredientele pentru friptura

punem legumele taiate in tava si ungem pulpa de porc cu ulei si presaram sare si piper

asezam friptura in tava cu partea grasa in sus si o ungem si pe partea aceasta

dupa 20 minute la temp.maxima scadem temperatura in cuptor la 120 de grade

dupa 2 ore adaugam vinul alb

dupa inca o ora de stat in cuptor este gata

taiem si servim dupa ce s-a odihnit putin friptura

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu