miercuri, 1 martie 2017

Chifle Parker House/Chifle mic dejun

    Buna ziua dragilor sper sa va placa reteta pe care v-o prezint azi.Este vorba despre chifle ideale la micul dejun,merg foarte bine servite cu gem,branza,miere de albine,etc.Mie imi plac si simple,au un gust semi-sarat foarte bun. 
  Am preluat aceasta reteta de la Martha Stuart,mi-a placut am preparat si apoi a devenit una din retetele preferate.

Reteta video 

 

Puteti citi reteta aici pe blog sau o puteti viziona pe canalul meu youtube.

  Astept sa imi scrieti si sa imi spuneti daca v-a placut sau nu.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 35g zahar tos
  • 1 lgt sare
  • 550-650 g faina simpla alba(tip 650)
  • 60ml apa calduta(maxim 38 grade celsius)
  • 250ml lapte caldut
  • 1 pliculet drojdie uscata(7g)
  • 100g unt topit si racit
  • in plus unt topit pentru uns chiflele
  • 15g sare fina
Mod de preparare:

    Intr-un vas puneti drojdia uscata,lingurita de zahar si apa calduta,amestecati si lasati sa creasca timp de aproximativ 15 minute.(aceasta este maiaua).
  Amestecam intr-un castron ouale cu zaharul(cele 35g),sarea,untul topit si laptele caldut si adaugam apoi si maiaua crescuta.Incorporam treptat faina si formam un aluat nu foarte tare pe  care il framantam aproximativ 3-4 minute.

  Punem aluatul intr-un vas mai mare care a fost uns in prealabil cu unt si acoperim cu folie alimentara ,lasandu-l sa creasca pana isi dubleaza volumul(aproximativ o ora).
  Dupa ce a crescut,rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina,scoatem aerul din aluat si intindem o foaie cu dimensiunile de 35cm lungime si 30cm latime.

  Taiem foaia pe lungime in doua,apoi fiecare jumatate iar o taiem in doua(va fi taiata pe lungime in patru).Apoi o taiem si pe latime in sase parti egale.In final vom obtine 24 de bucati pentru chifle.Fiecare bucata o crestam usor pe mijloc fara sa o taiem.(vedeti imaginile de mai jos).

  Ungem toate bucatile cu unt topit si apoi le impaturim in doua.Intr-o tava unsa cu unt cu dimensiunile de 35cm lungime si 25cm latime,asezam bucatile de aluat putin oblic,una langa alta cu fata in jos(adica partea pliata in jos).    

  Acoperim tava cu un prosop si lasam sa cresca aproximativ 30 de minute dupa care le ungem din nou deasupra cu unt si bagam in cuptorul preîncalzit la 170 de grade celsius(daca este pe ventilatie,scadeti cu 15-20 de grade).Coacem timp de 35 de minute.

  Dupa ce s-au facut le scoatem din cuptor si le ungem putin din nou cu unt si le lasam sa se raceasca in tava putin inainte de a le putea servi.Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

  Sa nu va speriati daca vedeti ca s-au lipit intre ele.Se vor desprinde foarte usor cand le scoateti din tava.Sper sa va placa si aceasta reteta.
   Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!


amestecam drojdia cu apa si zahar si lasam sa creasca

amestecam ouale cu zahar,unt topit,lapte,sare si maia apoi cu faina

punem aluatul format in castron si lasam sa creasca

intindem o foaie si o taiem pe lungime si apoi pe latime

s-au format 24 de portii

crestam pe mijloc fiecare portie

impaturim in doua dupa ce ungem cu unt

asezam bucatile in tava unsa cu unt

dupa ce au crescut din nou 30 minute ungem cu unt si coacem

dupa ce s-au copt mai ungem odata cu unt topit

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu