vineri, 24 februarie 2017

Placinta cu brânza mascarpone si ricotta (urda) / Reteta rapida

      Buna ziua,dupa cum stiti este saptamana branzei iar duminica este "Lasata secului" la noi cretinii ortodocsi si exista obiceiul sa facem placinta cu branza.  Asa ca m-am gandit sa pregatesc o placinta cu branza dar nu in stilul clasic ci ceva mai deosebit,mai savuros si care se prepara foarte repede.

   Sper sa va placa sa o preparati si dvs.Puteti citi reteta aici sau o puteti viziona pe canalul meu youtube (aici ).Pentru a fi la curent cu toate retetele pe care le postez va invit sa va abonati pe canalul youtube(este gratis).


Ingrediente:

  • 1kg ricotta(urda dulce)
  • 400g crema branza mascarpone
  • 100g zahar tos
  • 150g stafide
  • 2 galbenusuri
  • 150g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie dupa gust
  • un pachet de foi de placinta din comert
  • 100-150g unt(82% grasime) 

Pentru sirop:
  • 120ml miere de albine
  • 160ml apa

Mod de preparare:


     Preîncalziti cuptorul la 180 de grade celsius(incalzire superioara si inferioara,sau pe gaze) sau 160 de grade daca este pe ventilatie.
    Ungeti cu unt o tava dreptunghiulara cu dimensiunea de 40cm lungime si 30cm si adancimea de 5-6cm(puteti sa folositi si o tava de cuptor).
    
   
Intr-un castron puneti branza mascarpone,ricotta,galbenusurile,zaharul,coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie si amestecati cu ajutorul unui tel sau cu un mixer la viteza mica.Incorporati apoi si stafidele si aceasta va fi umplutura noastra pentru placinta.
    Desfaceti pachetul cu foi de placinta si asezati in tava la baza 6-7 foi de placinta(jumatate din pachet) unse fiecare cu unt topit si racit.Primele foi le asezati in asa fel incat sa acopere marginile tavii.

   Dupa ce ati pus cele 7 foi de placinta turnati umplutura cu branza ,nivelati si trageti marginile de foi de placinta de pe peretii tavii,peste umplutura apoi asezati deasupra inca 6-7 foi de placinta(cate v-au mai ramas din pachet),unse fiecare cu unt topit.

  Dupa ce ati pus si ultima foaie,ungeti bine cu unt deasupra,crestati cu cutitul usor ca si cum ati portiona toata placinta dar fara sa taiati pana jos si bagati in cuptorul preîncalzit si coaceti aproximativ o ora.Cand este aproape gata,pregatiti siropul.Puneti intr-un ibric apa si mierea si cand incepe sa fiarba luati de pe foc.

   Scoateti placinta din cuptor si turnati siropul fierbinte peste ea.Acoperiti cu un prosop si lasati in tava aproximativ 10-15minute dupa care puteti sa o portionati si sa serviti.Se poate consuma atat calda cat si rece.Mie imi place foarte mult atunci cand este rece.Daca v-a placut reteta mea sa imi scrieti si sa imi spuneti.Astept si poze pe facebook
   Acestea fiind spuse eu va urez spor la gatit si Pofta buna!



ingredientele

amestecam branza cu zahar,galbenusuri,stafide si arome

intindem in tava foile acoperind si marginile tavii

ungeti feicare foaie de placinta cu unt topit

turnati umplutura de branza

acoperiti cu marginile de foi de placinta

asezati si restul foilor de placinta

crestati usor placinta

fierbeti siropul

turnati siropul fierbinte peste placinta imediat

dupa ce s-a odihnit 15 minute taiem

Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu