miercuri, 8 februarie 2017

Secretul salatei de andive si al unui brocoli fiert la aburi fara vas special

       Buna ziua,dupa cum v-am promis saptamana trecuta,voi prezenta reteta de salata de andive pe care eu o servesc langa orezul cu legume si piept de pui in sos de soia.Si va prezint si cum fierb eu brocoli pentru diverse retete fara sa folosesc vas special de fiert la aburi.


Ingrediente:

Pentru salata:

  • 2 andive
  • 2 linguri de ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • miezul de la 3-4 nuci
  • seminte de in
  • sare
  • piper

Separat un brocoli


Mod de preparare:

      Cele doua andive le taiati in lungime pe jumatate si apoi le puneti in apa rece pentru aproximativ 10 minute pentru ca in felul acesta sa i se diminueze sau chai sa dispara gustul amarui al acestei legume.

     Puteti sa le lasati doar cinci minute pentru a se pastra usor gustul amarui daca va place sau puteti sa le lasati mai mult in apa rece pentru a disparea gustul lor amarui.
    Dupa ce au stat in apa rece le scuturati bine de apa ,le taiati de dimensiuni potrivite pentru o salata si le amestecati intr-un castron cu restul ingredientelor:nuci,seminte de in,ulei de masline,zeama de lamaie,sare si piper.

      Cum preparam brocoli la aburi fara vas special pentru aburi:
    Punem intr-o craticioara putina apa,aproximativ 100ml(cam 1/2cm pe fundul vasului).Asezam buchetelele de brocoli in craticioara ,presaram cu sare si piper,asezam capacaul si punem pe foc mediu pentru aproximativ 4 minute.

  Dupa ce timpul a expirat si apa s-a evaporat,brocoli este fiert foarte frumos,usor crocant.Leguma a fiert practic cu aburul care s-a degajat prin fierbere,buchetelele de brocoli nestand in apa fiind foarte putina cantitate in vas.

   In cazul in care ati pus o cantitate de apa mai mare va trebui sa lasati mai putin brocoli la fiert,eventual gustati si vedeti,daca simtiti ca este usor crocant inseamna ca este perfect gatit.

  Cand este gata il puteti servi stropit cu sos de soia sau putin ulei de masline si zeama de lamaie fiind o garnitura ideala pentru diverse mancaruri(exemplu.orezul cu legume si piept de pui a carui reteta v-am prezentat-o saptamana trecuta si il gasiti aici)
Observatie: puteti amesteca buchetelele de brocoli in salata de andive si veti avea o salata de andive si brocoli foarte buna.
    Stiati ca andivele sunt bogate in potasiu,fier,calciu,vitamina C si ca sunt foarte hranitoare desi sunt sarace in calorii,sau ca brocoli contine o cantiate foarte mare de vitamina C si fibre? Sunt doua legume sanatoase si chiar daca nu sunt prea ieftine,va recomand ca ,macar din cand in cand sa le consumati.
Pofta buna!



ingredientele

andivele puse in apa rece

brocoli pus la fiert cu putina apa pe fundul vasului

brocoli este gata 

salata de andive este gata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu