vineri, 27 ianuarie 2017

"Prajitura cu biscuiti si ciocolata fara coacere/ Reteta rapida"

      Buna ziua, va prezint o reteta rapida prajitura cu biscuiti si ciocolata in care am folosit lapte condensat,o sa vedeti ca ii da o nota in plus de gust si savoare.Se face usor si sper sa va placa.Am fost rugata de multi dintre dvs, cei care vizionati sau cititi retetele mele sa fac si prajituri fara coacere si aceasta este una din retetele marca Cristine cuisine.

    Daca doriti sa fiti la curent cu postarile si retetele mele va invit sa va abonati la canalul meu youtube (aici)

 





Ingrediente:
  • 225g biscuiti Petit Beurre
  • 125g unt(82% grasime,nesarat)
  • 400g lapte condensat neîndulcit
  • 100g ciocolata menaj
  • 250g ciocolata neagra de orice concentratie doriti
  • 50g alune prajite(pot fi inlocuite cu arahide,migdale sau nuci)
  • 50g stafide
  • 50g cirese glasate(pot fi inlocuite cu ,caise confiate,curmale,merisor etc)
  • esenta de rom


Mod de preparare:

     Pregatim o tava dreptunghiulara cu capacitatea de aproximativ 900 de grame pe care o imbracam in  interior cu folie alimentara.Puteti folosi o tava de cozonac de exemplu.Rupem biscuitii in bucati mai mari nu foarte mici
     Punem intr-un castron pe baie de aburi toata ciocolata taiata bucati impreuna cu untul ca sa se topeasca. Cand acestea s-au topit si amestecul este omogen,incorporati treptat laptele condensat si luati castronul de pe foc.

    Adaugati restul ingredientelor si anume biscuitii,alunele,stafidele,ciresele glasate si esenta de rom.Dupa ce le-ati amestecat si pe acestea turnati compozitia in tava pregatita si tasati suprafata niveland-o.

   Acoperiti cu folie alimentara si bagati in frigider pentru cel putin trei ore. Cand s-a intarit indeajuns ,scoateti din frigider prajitura si o asezati pe o tava pentru servit,intoarsa invers(baza prajiturii va fi sus).

  Ornati dupa cum va place.Puteti sa acoperiti cu ciocolata alba topita sau puteti sa decorati cu fructe confiate si sa presarati nuca de cocos rasa de exemplu.Dupa cum vedeti este foarte usor de facut si sa stiti ca este si foarte gustoasa,sunt sigura ca o sa va placa.Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!
  Observatie:Puteti sa folositi doar ciocolata menaj dar in acest caz mariti putin cantitatea de biscuiti(mai puneti aproximativ 50g in plus).Sau puteti folosi doar ciocolata neagra daca va place,va fi mai putin dulce si se va intari mai bine.Daca o imbracati in frisca si o ornati mai deosebit puteti transforma prajitura aceasta intr-un tort deosebit.



ingredientele

topim ciocolta si untul

adaugam laptele condensat

adaugam restul ingredientelor

turnam compozitia in tava

dupa ce s-a racit o rasturnam pe tava

scoatem usor tava

ornam prajitura

Va place?

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu