sâmbătă, 1 octombrie 2016

" Briose cu prune"

      Buna ziua, fiindca este sezonul prunelor vreau sa va prezint o reteta rapida si usor de realizat si anume briose cu prune.

Sunt foarte bune ca desert,sau la micul dejun langa o cafea,un ceai sau lapte dupa preferinte.Puteti citi reteta aici pe blog sau o puteti viziona pe youtube.

 Reteta video:




Ingrediente:

  • 300g faina
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 200ml lapte
  • 115g unt topit si racit
  • un plic si jumatate praf de copt(15g)
  • 12 prune mici sau 6 prune mari
  • 3g scortisoara(aproximativ o lingurita)
  • 1,5g sare(aproximativ un sfert de lingurita)

Separat:

  • 30g zahar(o lingura plina)
  • un sfert lingurita scortisoara
Mod de preparare:

  Preincalziti cuptorul la 190 de grade celsius (temperatura medie spre mare).Daca folositi convectie scadeti temperatura cu 20 de grade.Pregatiti o tava de briose in care puneti forme de briose de hartie.
 
  Scoateti samburii prunelor si taiati fructele cubulete,nici prea mari nici prea mici(vedeti pozele mai jos sau vizionati reteta pe canalul meu youtube).
   Intr-un castron amestecati faina,zaharul,sarea,praful de copt si scortisoara. Va recomand sa amestecati cu un tel ca in felul acesta sa se disperseze eventualele cocoloase de faina sau puteti sa cerneti inainte faina.

Separat in alt castron bateti usor ouale cu un tel si apoi le amestecati cu untul topit si racit (daca este fierbinte riscati sa se coaguleze ouale si stricati briosele) si cu laptele.

Turnati apoi compozitia de oua peste amestecul de faina,praf de copt,sare,zahar si scortisoara si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.

Din aceasta compozitie puneti jumatate in formele de briose(umpleti un sfert formele) apoi puneti in fiecare forma de briose cate o pruna sau jumatate de pruna taiata cubulete(depinde cat de mari sunt prunele) si dupa aceea puneti si cealalata parte de compozitie de briose peste prune.

La final presarati deasupra cele 30g zahar amestecate cu scortisoara si bagati tava cu briose in cuptorul preîncalzit pentru aproximati 20 de minute.Cand sunt gata scoateti tava din cuptor si dupa cinci minute scoateti briosele din tava si le puneti pe un gratar sa se raceasca.

Dupa cum vedeti este o reteta extrem de simpla si cu toate astea va asigur ca briosele sunt foarte gustoase.Le puteti face cand aveti pofta de ceva dulce si nu prea aveti timp sau chef de gatit,le faceti daca va plac briosele sau prunele,le faceti atunci cand vreti ceva bun langa o cafea sau la micul dejun.

Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!!!



amestecam faina,sarea,zaharul,scortisoara si praful de copt

amestecam ouale cu untul topit si laptele

amestecam compozitia de oua cu ingredientele uscate

asa arata compozitia de briose

am umplut pe sfert formele de briose

Prajituri cu prune
am pus prunele taiate cubulete

punem restul compozitiei deasupra

presaram zaharul amestecat cu scortisoara


VOILLA!

POFTA BUNA!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu