vineri, 12 august 2016

Prajitura tiramisu fara ou cu zahar muscovado

       Buna ziua,azi va prezint o reteta simpla,rapida si usor de realizat.Este vorba de o prajitura tiramisu fara ou.Este mai light ,este placuta si racoroasa la gust,ideala in aceasta perioada de vara calduroasa.








Ingrediente:

  • 250g crema branza mascarpone
  • 300g frisca batuta(neîndulcita,in cazul in care este deja dulce reduceti cantitatea de zahar din reteta)
  • 50g zahar brun inchis muscovado
  • 200g piscoturi(24 bucati)
  • putina esenta de vanilie
  • 150ml lapte
  • 70ml cafea espresso
  • 30ml irish cream(puteti inlocui cu cognac,rom, esenta de rom, lichior de cafea sau lichior de cacao)
  • putina cacao pentru ornare
Mod de preparare:

      Amestecati branza mascarpone cu zaharul brun 2-3 minute pana cand se topeste zaharul.Adaugati treptat frisca incorporand-o fara sa mixati foarte mult si la final puneti si putina esenta de vanilie in crema.
     Separat puneti intr-un vas cafeaua espresso,laptele si lichiorul irish cream sau alta aroma care va place.Acesta va fi siropul in care veti inmuia pe rand piscoturile pentru prajitura. Inmuiati usor jumatate din piscoturi asezandu-le pe o tava dreptunghiulara.Atentie,sa nu le tineti mult in sirop,le bagati si le scoateti imediat pentru ca daca se inmoaie prea mult prajitura nu va mai fi aspectuoasa ,piscoturile se vor strivi si nici nu va avea gustul la fel de bun.Dupa ce ati asezat unul langa altul piscoturile(doar jumatate din ele) asezati jumatate din cantitatea de crema pregatita niveland usor suprafata,apoi inmuiati si celelalte piscoturi asezandu-le usor deasupra peste primul strat de crema si la final peste ele puneti cealalta jumatate de cantitate de crema niveland-o frumos.Bagati tava in frigider pentru aproximativ o jumatate de ora inainte de a o servi.               Inainte de servire pudrati cu cacao prajitura.Celor carora le place tiramisu dar nu pot consuma ou crud aceasta reteta le este binevenita si nu numai lor.         Cred ca este pe placul tuturor care o vor pregati,zaharul muscovado si irish cream da o aroma si savoare deosebita. Va rog sa incercati sa faceti aceasta prajitura care nu necesita mult timp de pregatire si nici multa experienta in bucatarie. Pofta buna!!!

amestecam branza mascarpone cu zaharul muscovado

adaugam frisca batuta si esenta de vanilie

amestecam cafeaua cu lapte si irish cream

inmuiem piscoturile pe rand in amestecul de lapte cu cafea si lichior

am pus primul rand de piscoturi la baza

adaugam jumatate din crema

punem al doilea rand de piscoturi

intindem deasupra restul cremei

bagam la frigider pentru o jumatate de ora

inainte de servire pudram prajitura cu cacao

putem sa taiem prajitura si sa mancam

POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu