vineri, 19 august 2016

Chec cu cacao si pepite de ciocolata

       Buna ziua, azi va prezint o noua reteta de chec pe care am realizat-o din mai multe  motive:  pentru ca familiei mele ii place cacaoua si ciocolata,pentru ca un chec bun merge foarte bine langa o cafea intr-un moment de relaxare si pentru ca de multe ori imi raman albusurile de ou de la alte retete si incerc sa creez retete noi in care sa pot pune doar albusuri fara galbenusuri.


Ingrediente:

  • 250g faina
  • 250g zahar pudra(poate sa fie si extrafin daca nu aveti zahar pudra)
  • 5 albusuri la temperatura camerei(200g)
  • 5 linguri cacao(aproximativ 40g)
  • 200g unt la temperatura camerei(82% grasime)
  • 150ml lapte la temperatura camerei
  • 1 lingurita cu varf de praf de copt
  • o priza de sare
  • 60g pepite de ciocolata(puteti sa puneti mai multe sau mai putine in functie de cum va place)

Mod de preparare:


       Preîncalziti cuptorul la 170 de grade celsius(temperatura medie),in cazul in care folositi convectie sa fie 155 de grade.Ungeti o tava dreptunghiulara  de cozonac sau chec cu unt iar daca nu este de teflon,o tapetati cu hartie de copt ca sa nu se prinda checul la coacere.
  Prima data mixati untul cu zaharul cateva minute,pana devine spumos.Amestecati faina cu praful de copt.Mixati spuma albusurile cu priza de sare.Încorporati in untul frecat cu zahar ,mixand usor la viteza mica ,alternativ laptele si amestecul de faina cu praf de copt. Inainte de a adauga toata faina puneti in compozitie doua linguri de spuma de albus, apoi dupa ce ati terminat de pus tot laptele si toata faina incorporati usor fara sa mixati,restul de albusuri batute spuma.

Adaugati si cacaoa incorporand-o usor si pe aceasta iar la final puneti si pepitele de ciocolata. Compozitia rezultata o turnati in tava pregatita si o bagati in cuptorul preîncalzit pentru aproximativ o ora. 

Ca sa fiti siguri ca este gata ,verificati cu ajutorul unei scobitori pe care daca o introduceti in chec pentru cateva secunde ,cand o scoateti trebuie sa iasa curată.

Lasati checul in tava pentru 5-10 minute ,apoi il scoateti si il lasati sa se raceasca pe un gratar. Inainte de servire il puteti pudra cu zahar.Este o reteta simpla si zic eu ca e usor de facut iar la final veti avea satisfactia sa vedeti ca familia si prietenii dvs vor fi incantati de gustul acestui chec in care aroma este cacaoa si ciocolata.



mixam untul cu zaharul

batem spuma albusurile cu priza de sare

adaugam alternativ faina amestecata cu praf de copt...

si laptele

compozitia rezultata

adaugam si albusurile batute spuma

adaugam cacaoa

apoi pepitele de ciocolata

turnam compozitia in tava unsa 

checul s-a copt

Pofta buna!

chec  cu pepite de ciocolata


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu