vineri, 5 august 2016

Parfe cu cacao / Inghetata cu cacao

        Buna ziua,m-am gandit ca daca tot este foarte cald in aceasta perioada,sa pregatesc un parfe cu cacao.Este usor de facut,pe placul iubitorilor de inghetata si nu aveti nevoie neaparat de o masina de inghetata pentru ca acest parfe sa fie pastos si spumos asa cum trebuie sa fie o inghetata.





Ingrediente:

  • 2 oua
  • 200g zahar tos
  • 200ml lapte
  • 30g cacao
  • 500g frisca batuta neîndulcita(in cazul in care folositi frisca batuta dulce va trebui sa injumatatiti cantitatea de zahar din reteta)
  • esenta rom sau cognac sau irish cream sau rom dupa preferinte
Mod de preparare:


       Amestecati ouale cu zaharul tos si cu laptele formand un sodou pe care il puneti fie intr-o craticioara direct pe aragaz fie pe baie de aburi si lasati sa se incinga bine compozitia ,amestecand mereu pana cand incepe sa fiarba usor pe margini sau compozitia devine usor sticloasa si se ingroasa foarte putin. Sa nu o tineti prea mult pe foc pentru ca riscati sa se brânzeasca adica sa se coaguleze ouale.

Daca patiti lucrul asta luati repede de pe aragaz craticioara si asezati-o in apa rece amestecand pana incepe sa se raceasca.Dupa ce ati fiert usor acest sodou(oua,lapte zahar),opriti focul si adaugati cacao cernuta amestecand repede pana se omogenizeaza compozitia avand grija sa nu aiba cocoloase de cacao.

Lasati sa ajunga la temperatura camerei apoi bagati in frigider sa se raceasca foarte bine.Cand compozitia s-a racit destul o scoateti din frigider,adugati aroma care va place(eu am pus 40ml irish cream) si apoi incorporati cele 500g frisca batuta.

Compozitia rezultata o puneti intr-o forma in care ati pus folie alimentara sau in forme speciale de inghetata si bagati in congelator pentru minim 5-6 ore.

 Dupa ce au trecut cele sase ore scufundati forma pentru cateva secunde in apa calda si apoi trageti folia alimentara in sus si puteti sa scoateti tot parfeul din forma si sa il serviti sau lasati cateva minute la temperatura camerei si apoi cu ajutorul unui dispozitiv de inghetata puneti parfeul in cupe si serviti.

Dupa cum vedeti este foarte usor de facut asa ca eu va spun spor la gatit si POFTA BUNA la inghetata!



inghetata cu cacao
amestec ouale cu zahar

adaug laptele

am pus pe baie de aburi compozitia

dupa ce s-a incins bine adaug cacao

amestec bine pentru omogenizare si pun compozitia la rece

amestec cu aromele si frisca dupa ce s-a racit

s-a omogenizat compozitia

torn in forme de inghetata

inghetata cu cacao
si in forma mai mare in care am pus folie alimentara

am scos dupa 6 ore din congelator si pun in cupe

icecream
i-am dat si lui Andrei o inghetata din  forma mica de plastic

este delicioasa,eu ador inghetata!

parfe cu cacao
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu