luni, 7 martie 2016

"Tort cu branza dulce de vaci"

        Buna ziua,va prezint asa cum v-am promis dupa ce am facut blatul simplu alb,o reteta de tort in care sa folosim acest blat. 
In viitor o sa va arat multe retete de tort pe care le veti putea realiza cu ajutorul acestui blat.
        Azi va fi tortul cu branza dulce,se face repede,usor si este foarte gustos.De curand am vazut o emisiune in care se spunea despre potentiatorii de arome din prajiturile din comert.
        Incercati sa faceti singuri o prajitura atunci cand aveti pofta de ceva dulce sau sa comandati la cineva de care sunteti siguri ca face totul natural fara aditivi,potentiatori,etc.Si acum sa va prezint reteta:



https://youtu.be/SNnNcJuV40I
 

Ingrediente:

  • Un blat alb simplu de tort,reteta o gasiti  pe blogul meu  <aici > sau pe canalul meu Youtube < aici >
Pentru crema:
  • 400ml  smantana lichida pentru frisca(puteti folosi si altfel de frisca daca doriti)
  • 300g branza dulce de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie
Pentru sirop:
  • 200ml apa
  • 200g zahar tos
  • 200ml suc proaspat de portocale(stoarceti portocale nu puneti sucuri de pe piata daca vreti sa iasa cum trebuie
Mod de preparare: 

 

          Pregatiti intai siropul.Puneti apa la fiert cu zaharul tos si fierbeti 2 minute dupa ce da in clocot,opriti apoi focul si adaugati sucul proaspat de portocale si lasati sa se raceasca.Aroma siropului nostru va fi data de sucul de portocale.
   
  Puneti smantana pentru frisca intr-un castron si mixati putin iar cand incepe sa se intareasca adaugati zaharul pudra si mixati pana devine o frisca batuta bine.

  Atentie nu exagerati prea mult cu mixatul ca sa nu o transformati in unt.Puteti folosi si frisca vegetala sau alta frisca care doriti, dar cea mai buna crema se face cu frisca naturala.
        
         Cand frisca este gata se amesteca cu branza dulce si esenta de vanilie si aceasta va fi crema noastra de branza dulce.
        Taiati blatul in trei felii orizontale. Asezati pe platoul de tort prima foaie de tort(cea de deasupra intoarsa invers va fi la baza tortului).O insiropati bine,siropul trebuie sa fie rece(puteti sa va ajutati de o cana gradata ca sa stiti sa impartiti cantitatea de sirop).
       Puneti deoparte aproximativ 3-4 linguri de crema iar restul o impartiti in doua.Puneti o parte pe prima foaie de blat,puneti apoi a doua foaie de blat,o insiropati si pe aceasta si deasupra puneti cealalta parte de crema,puneti si ultima foaie de blat,o insiropati si pe aceasta apoi dupa ce puneti deasupra si pe laterale cele trei linguri oprite de crema ,cu ajutorul unui cutit imbracati tortul frumos nivelandu-l.
      Daca doriti puteti sa il imbracati in frisca si il decorati dupa gustul si inventivitatea dvs.Se baga tortul la frigider si se lasa aproximativ o ora inainte de servire.
                        
                                                                         Pofta buna!


blatul de tort
frisca mixata 






















branza dulce de vaci
amestecul de frisca si branza dulce 











































Va recomand de asemenea sa incercati si alte retete ,creatii proprii:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu