sâmbătă, 31 martie 2018

Cozonac cu ciocolata si cozonac cu umplutura de nuci si cacao (continuarea retetei de aluat pentru cozonac)

    Buna ziua,va prezint asa cum am promis ce fac eu din aluatul de cozonac preparat la masina de paine.Din acel aluat ies doi cozonaci asa ca voi face unul umplut cu nuca si cacao iar celalalt va fi cu ciocolata neagra si ciocolata cu lapte,un deliciu o sa vedeti daca veti prepara si dvs.


Ingrediente:
  • aluat pentru 2 cozonaci(vezi reteta pe site:
  • 100g nuca macinata
  • 75-100g zahar tos 
  • 20-30g cacao
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 100g ciocolata neagra



Mod de preparare:
    Ungeti cu unt doua tavi dreptunghiulare pentru cozonac.Preîncalziti cuptorul la 160 de grade celsius daca este incalzire electrica superioara si inferioara,150 de grade celsius daca este ventilatie(convectie,aer circulant cald) si daca aveti cuptor pe gaze lasati cuptorul la o temperatura mica spre medie.
   Impartiti aluatul pentru cozonaci in doua.


   Luati prima bucata si o intindeti cu facaletul.Rupeti toata ciocolata in tablete si apoi puneti ciocolata cu lapte si ciocolata neagra pe toata suprafata aluatului rulati aluatul usor si il asezati in tava pentru cozonac.





   Amestecati nuca macinata cu zaharul si cacaoa.Observatie:Puteti sa puneti zahar mai putin si chiar si cacao mai putina in functie de gustul dvs.Este chiar mai bine daca puneti zahar mai putin pentru ca va creste cozonacul mai frumos.


   Intindeti cea de a doua bucata de aluat si presarati amestecul de nuca si cacao pe toata suprafata apoi rulati usor strangand la capete ca sa nu cada din umplutura si il asezati in cealalta tava pentru cozonac. 




   Acoperiti cu un servet cozonacii si lasati-i sa creasca in tavi 30-60 de minute.Ungeti apoi cozonacii cu lapte si presarati zahar sau mac.



   Ii bagati dupa aceea in cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 45 de minute.Dupa ce s-au copt ii scoateti  si asezati tavile cu cozonaci pe o parte ,acopeiti cu un prosop si lasati sa se raceasca.



   Daca doriti puteti sa mancati si calzi sunt deliciosi.Cel mai frumos sa stiti ca o sa creasca cozonacul cu ciocolata pentru ca umplutura cu nuca retine un pic creseterea cozonacului. Puteti sa puneti orice alta umplutura va place:rahat,gem etc.
   Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!







Un comentariu:

  1. Buna,ce ma bucur ca ai pus si reteta de cozonac.Am s-o incerc pe a ta anul asta.Spune-mi dimensiunea tavilor,te rog.Can ii scoti din cuptor ii ungi cu ceva,ii acoperi?Cu stima, Violeta

    RăspundețiȘtergere