sâmbătă, 27 mai 2017

Fursecuri delicioase cu pepite de ciocolata si gem de caise/Reteta rapida

      
    Buna ziua,m-am gandit ca dupa ultimile retete de tort sa prepar ceva simplu si rapid asa ca v-am pregatit o reteta de fursecuri delicioase.Familia mea a fost cucerita de ele dupa ce au mancat prima oara.Le puteti servi la o cafea,copiilor le dam cu un lapte,ceai sau suc sau pur si simplu le servim ca desert atunci cand avem pofta de ceva dulce. 
  Puteti citi reteta aici pe site sau o puteti viziona pe canalul youtube.



Ingrediente:

  • 75g unt la temperatura camerei(82% grasime)
  • 150g faina simpla
  • 2 oua
  • 50g zahar brun
  • 80g fulgi de ovaz
  • 1lgt praf de copt
  • 60g pepite de ciocolata sau ciocolata maruntita
  • putin gem de caise(optional)
  • cativa nasturei de ciocolata(optional)
  • esenta de vanilie



Mod de preparare:


      Alifiati untul adica il mixati putin apoi adaugati zaharul brun si mixati aproximativ 2 minute.


      Incorporati ouale pe rand mixand in continuare si adaugati esenta de vanilie dupa gust.


       Separat amestecati faina cu praful de copt si apoi o adaugati in compozitia de unt,zahar si oua si mixati la viteza minima
Observatie:  Puteti sa amestecati ingredientele pe rand cu ajutorul unui tel nu neaparat cu mixerul.


      Incorporati si fulgii de ovaz iar la final pepitele de ciocolata.Compozitia rezultata o veti pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute ca sa se intareasca indeajuns ca sa putem modela fursecurile.




     Pregatiti o tava de cuptor pe care puneti hartie de copt si preîncalziti cuptorul la 190 de grade celsius.Daca veti folosi incalzire pe ventilatie scadeti temperatura cu aproximativ 15-20 de grade.
     Scoateti compozitia din frigider si luati cu o lingura din compozitie si formati in palme bile rotunde mai mici sau mai mari dupa cum va place.Mie mi-au iesit 16 fursecuri din aceasta compozitie.




      Asezati bilele pe tava pe masura ce le faceti.Dupa ce le-ati facut pe toate faceti cate o gaura in mijlocul fiecarei bilei cu ajutorul degetului sau cu coada de la o lingurita.Dupa aceea umpleti acea gaura cu gem de caise sau nasturei de ciocolata.




Observatie: Puteti sa puneti,nuttela,gem de prune,nuci macinate,depinde de gustul dvs.La final presarti putin zahar brun inainte de a le baga in cuptor.Le coaceti aproximativ 15-20 de minute.Cand sunt gata le puteti lasa sa se raceasca in tava.Ele pot fi servite atat calde cat si reci
 Observatie: Puteti sa faceti aceste fursecuri simple fara sa mai puneti gem sau altceva,dupa ce ati asezat bilele formate in tava presarti cu zahar brun si le coaceti,sunt foarte bune si asa pentru ca  au oricum pepite de ciocolata in compozitie. 
Acestea fiind spuse eu va doresc spor la gatit si Pofta buna!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu