sâmbătă, 2 aprilie 2016

"Tort de ciocolata fara coacere"- Tort mousse de ciocolata

       



Buna ziua,va prezint azi o reteta care cu siguranta o sa va placa. Este foarte usor de facut,are un gust extarordinar si un aspect pe masura. Iubitorii de ciocolata vor fi incantati de gustul acestui tort.Puteti sa cititi reteta aici sau sa o vizionati pe canalul meu youtube.




https://youtu.be/26IbHShTbzQ

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250g biscuiti digestivi pisati
  • 100g unt topit
Pentru crema:

  • 400g ciocolata menaj
  • 100g ciocolata neagra
  • 600ml smantana lichida pentru frisca
Pentru glazura:

  • 200g ciocolata neagra
  • 200ml smantana lichida pentru frisca
  • Observatie: Daca doriti, puteti injumatati ingredientele la glazura,va ajunge sa puneti pe tort dar nu se mai formeaza  un start gros
Mod de preparare:

        Tapetati cu hartie de copt baza si peretii unei tavi  rotunde cu pereti mai inalti cu diametrul de aproximativ 22cm sau doua tavi cu diametrul de 16cm daca doriti doua torturi.

        Biscuitii pisati bine(fie ii pisati intr-un robot de bucatarie ,fie ii puneti intr-o punga si tasati cu ajutorul facaletului sau al unei sticle) ii amestecati cu untul topit si acest amestec il puneti in tava si tasati bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar formand astfel un blat. Bagati tava  in congelator pentru 15 minute sau in frigider pentru o jumatate de ora.

       Intre timp taiati marunt ciocolata menaj si cele 100 g ciocolata neagra.              
       Mixati 400ml smantana lichida transformand-o in frisca batuta.Incingeti intr-o craticioara pe foc ceilalti 200ml smantana pentru frisca fara sa o fierbeti,nu o lasati sa dea in clocot doar sa se incinga bine si cand s-a incins opriti focul si adaugati cele 500g ciocolata maruntita,amestecand pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen.

       Imediat ce amestecul de ciocolata cu frisca s-a omogenizat adugati treptat cei 400ml frisca batuta ,amestecand pana la omogenizare.Scoateti tava din frigider si turnati compozitia niveland frumos deasupra si bagati din nou in frigider pentru aproximativ 4 ore.Cand au trecut cele 4 ore faceti glazura .

       Incingeti frisca lichida fara sa o fierbeti,opriti focul  si adugati ciocolata maruntita amestecand pana cand se topeste ciocolata si compozitia este omogena. Bagati glazura in frigider cateva minute ,sa se intareasca putin dar nu foarte mult ca sa poata fi turnata pe tort fara sa se prelinga prea mult.

      Scoateti tortul cand glazura este gata ,desfaceti peretii detasabili usor,desprindeti hartia de copt si puneti tortul pe un platou ,apoi fie puneti pe marginile tortului,fulgi de ciocolata sau alte ornamente de tort si apoi adaugati deasupra glazura fie imbracati tot tortul in glazura,dupa cum va place.       
       Eu la final am pus bomboane M&M pentru ca sunt preferatele copiilor mei. Mai bagati putin in frigider(aproximativ 20 minute) dupa care puteti sa il serviti.
 Pofta buna!

     Observatie: Daca aveti frisca indulcita puneti doar ciocolata neagra pentru ca s-ar putea sa iasa prea dulce.
    Acest tort se serveste foarte bine cu un sos de zmeura,este delicios.


biscuitii pisati amestecati cu unt se pun in tava
am tasat in tava formand un blat

am pus ciocolata peste frisca incinsa

amestec pana se topeste

500g ciocolata topita in 200ml frisca lichida

am incorporat frisca batuta

asa arata crema (mousse) pentru tort

am pus crema in 2 tavi de 16cm (pentru 2 torturi)

pregatesc glazura

glazura este gata

am scos tortul din frigider

desprind forma de tort

asa arata scos din tava

pun ornamente

torn glazura

nivelez glazura pe tort

un tort

al doilea tort








































2 comentarii: