miercuri, 3 februarie 2016

Guguluf cu cacao

Reteta video :

https://youtu.be/5dPNzxVXvs0

 

Ingrediente:


90 g cacao,
250ml apa,
250g smanatana maturata,
375g faina alba simpla(650)
8g bicarbonat de sodiu,
8g praf copt,
un praf de sare,
340g unt,
450g zahar tos,
esenta vanilie,
4 oua
100g pepite sau fulgi de ciocolata(optional)

Acestea sunt ingredientele pentru o forma de guguluf de 3 litri . Puteti sa injumatatiti cantitatile si sa faceti un guguluf mai mic ,intr-o forma de 1,5 litri.
Pentru aceste cantitati va ies aproximativ 20 portii.
Preîncalziti cuptorul la 170 grade sau daca aveti cuptor pe gaze fara specificatii,il reglati la o temperatura medie.
Ungeti forma de guguluf cu ulei sau unt si o tapetati cu cacao. Trebuie sa fiti atenti sa o ungeti bine si sa o tapetati foarte bine,pentru a nu avea surpriza neplacuta la final sa nu iasa frumos din forma. Nu se tapateaza cu faina pentru ca nu ar avea un aspect frumos la final tinand cont de faptul ca este un guguluf cu multa cacao s-ar vedea faina.este vorba de aspect atata tot.
Se fierbe apa si se adauga fierbinte peste cacao amestecand bine pana devine omogena compozitia si se lasa la rece. Separat se alifiaza untul la temperatura camerei,se dauga zaharul tos care este bine sa fie extrafin si se mixeaza aproximativ 3-4 minute.Adaugati vanilia. Apoi se adauga pe rand ouale mixand dupa fiecare.
Puneti peste amestecul de apa cu cacao smantana si omogenizati iar apoi turnati amestecul peste untul frecat cu zahar si oua. Atentie ,sa fie rece amestecul de cacao cu apa cand puneti smanatana. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea,apoi o adaugati treptat peste amestecul de unt si cacao.La final incorporati  si pepitele de ciocolata.




Turnati amestecul in forma de guguluf si bagati in cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de aproximativ 60-75 minute. Verificati cu scobitoarea ,daca iese curata dupa ce ati bagat-o in guguluf acesta este gata. Il lasati 15 minute in forma si apoi il scoateti si dupa ce s-a racit il pudrati cu zahar.Este foarte gustos si extrem de aspectuos. Daca aveti musafiri dati lovitura cu el si prin gust si prin aspect.Puteti vedea reteta video de guguluf cu cacao pe youtube.Daca va abonati la cristinecuisine.blog spot.com veti fi la curent cu toate retetele mele.

Observatii:Dacă nu aveți forme speciale de guguluf puteți folosi forme de chec sau de tort unse cu unt si tapetate cu cacao sau forme de brioșe.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu