joi, 21 ianuarie 2016

Prajitura negresa simpla



          M-am gândit că ar fi bine să incep cu ceva mai ușor de pregătit,accesibil tuturor gospodinelor. Saptămana aceasta voi face cateva retete de negrese,unele modificate dupa gustul meu si care sper să vă placă. Astept sugestii  si la cererea dvs voi face si postari video.Pe mine nimic nu mă relaxează mai mult decat realizarea unui desert mai ales atunci cand creez retete noi asteptând cu nerabdare părerea si aprecierea familiei,colegilor,vecinilor si prietenilor. Acestia mi-au sugerat sa fac un blog in care sa impartasesc si altor oameni din cunostintele mele.

            O sa incep cu cea mai simplă rețetă de negresă:

                                          Ingrediente:                                              

  Portii=8
2 ouă
125g faină
125g unt
100ml lapte
1 lgț praf de copt
20g cacao(2 lg pline)
200g zahăr
es.vanilie 
Opțional: 50g migdale măcinate sau nuci sau alune.
 Pot fi măcinate sau marunțite dupa gustul fiecăruia.

Mod de preparare:
           Cacao cernută se amestecă cu zahărul apoi cu laptele si se pune intr-o crăticioară pe foc impreună cu untul si se amestecă usor pana se dizolvă zahărul si se topeste untul. Din această compozitie se pun deoparte intr-o cescută 7 linguri. Peste restul compozitiei se adaugă 2 galbenusuri pe rând după ce compozitia s-a răcit(trebuie sa fie doar căldută când punem galbenusurile) amestecând cu un tel sau o lingură bine. Apoi se pune făina care in prealabil a fost amestecată cu praful de copt si cernută. La sfârsit se pun cele 2 albusuri bătute spumă cu un praf de sare(un varf de cutit de sare).Dacă doriti la final puneti migdale,alune sau nuci măcinate sau maruntite. 

          Compozitia se pune intr-o tavă cu dimensiuni de 25x15(tava poate să fie putin mai mare sau mai mică,nu foarte mică ,sa nu iasa compozitia din ea in cuptor). In functie de dimensiunea tăvii prajitura iese mai mult sau mai putin inaltă. 


         Tava trebuie unsă cu unt sau ulei si fie pusă hartie de copt  fie tapetată cu faină. Eu personal folosesc hartie de copt,se scoate foarte usor prăjiura ca să poată fi tăiată. Se pune in cuptorul preîncalzit la 180 grade dacă este electric sau căldură medie spre mică dacă este pe gaze ,la mijlocul cuptorului. Se coace aproximativ 25-30 minute. 

      Verificati cu o scobitoare,daca iese curată,prăjitura este gata. Dupa ce o scoateti din cuptor,ii puneti glazura(cele 7 linguri ,puse separat la inceput), se intinde peste prăjitură cu ajutorul unei pensule sau linguri. se lasă la răcit si apoi se portionează. Va ies aproximativ 8 bucati. Cand este rece o puteti decora cu frisca si zmeură sau o puteti consuma asa cum este. Poftă bună!

Compozitia pregatita pentru a fi bagata in cuptor

prajitura tocmai scoasa din cuptor

Dupa ce i-am pus glazura





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu