sâmbătă, 29 iunie 2019

Inghetata cu caise

    Azi va prezint o reteta  cu ajutorul careia veti putea realiza o inghetata  care nu are nevoie de un aparat de inghetata pentru a fi cremoasa si a carei aroma intensa de caise va cuceri gusturile dvs. Este usor de realizat si sper sa o preparati. Puteti citi reteta, aici pe site, unde aveti fiecare explicatie insotita de fotografii, sau o puteti viziona pe canalul meu YouTube.





Ingredienete:
  • 3 galbenusuri de oua
  • 125g zahar tos
  • 375ml lapte 3,5% grasime
  • 250g caise coapte
  • 3 linguri frisca batuta(40g)
  • 1 lingura miere de albine(25g)
  • 1/2 lingurita amidon de porumb (ingredientul secret)
  • esenta de vanilie
Mod de preparare:

   Incalziti bine laptele bine dar fara sa il aduceti la temperatura de fierbere.
Observatie: Puteti sa folositi păstaie de vanilie iar in acest caz desfaceti pastaia,scoateti semintele si puneti-le in lapte apoi si restul pastaii si fierbeti laptele ,opriti focul, puneti un capac si lasati sa se infuzeze timp de 10 minute pentru a-si lasa aroma, vanilia, in lapte. In acest caz nu mai folositi esenta de vanilie.



   Separat, mixati galbenusurile cu zahar si amidon 2 minute.
Observatie: Amidonul are rolul de a impiedica taierea cremei atunci cand o fierbem.



  Incorporati treptat laptele (scoateti pastaia de vanilie din lapte daca ati folosit), avand grija sa nu fie prea fierbinte pentru a nu se taia crema.



  Puneti apoi intr-o craticioara, pe foc mic, compozitia si amestecati tot timpul pana se ingroasa usor crema (aproximativ 5-7 minute).


  Lasati sa se raceasca putin, timp in care desfaceti caisele,scoateti samburii si pasati caisele, transformandu-le intr-un piure cu ajutorul unui robot de bucatarie,blender sau chiar masina de tocat. Pentru a se pisa mai usor, adaugati si putina crema din craticioara.




  Dupa aproximativ 10 minute de cand ati luat crema de pe aragaz (s-a racit usor) adaugati piureul de caise cu mierea si mixati usor pana se omogenizeaza compozitia.


  Bagati crema de inghetata la frigider si lasati sa se raceasca foarte bine.
  Scoateti crema din frigider dupa ce s-a racit si incorporati frisca batuta si esenta de vanilie.


  Turnati crema de inghetata intr-o caserola (ideal este din inox pentru ca ingheata mult mai repde) si bagati in congelator pentru cel putin 4 ore. 
Observatie: Daca ati lasat mai mult inghetata in congelator si s-a intarit prea mult, scoateti inghetata din congelator inainte de servire cu aproximativ 5 minute si ea va deveni pastoasa, perfecta pentru a putea fi consumata.



  In cazul in care aveti masina de inghetata este si mai bine pentru ca va iesi perfecta inghetata dvs.



  Idei de servire: 
       1-puneti ingetata in cupa, stropiti cu putin cognac si adaugati deasupra bezele sfaramate;
       2-puneti inghetata in cupa, stropiti cu putin lichior (irish cream) sau alt lichior care va place, apoi adaugati deasupra biscuiti oreo sfaramati.


In speranta ca v-a placut reteta mea, va doresc spor la gatit si pofta buna la final!










2 comentarii: