vineri, 5 februarie 2016

Negresa cu musli-Cristine cuisine


Ingrediente:

200g unt,
200g zahar,
40g cacao,
125ml lapte,
3 oua,
70g musli crocant cu fructe,
170g faina alba simpla,
1 plic praf copt,
un praf de sare,
vanilie,
iar pentru glazura:
100ml smantana lichida pentru frisca,
100g ciocolata neagra.

Mod de preparare:

       Preîncălzim cuptorul la 180 grade(temperatura medie,potrivita in termeni populari).Ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de aproximativ 22 cm si inaltime de 5-6cm. O putem tapeta cu faina sau punem hartie de copt pe fundul tavii.

      Intr-o craticioara punem zaharul,cacao si le amestecam apoi punem laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloase si la final untul si incalzim pe foc pana cand se topeste zaharul si untul. Nu se fierbe compozitia. Se adauga galbenusurile frecate putin inainte dar atentie doar cand compozitia este calda,sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga musli si vanilia. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza si ea in compozitie. Separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitie amestecand de jos in sus. 

      Se toarna compozitia in forma si se baga in cuptor pe gratarul din mijloc pentru aproximativ 25 minute.Este gata cand bagati scobitoarea si aceasta iese curata din prajitura.Dupa ce ati scos tava din cuptor lasati sa se raceasca in forma.
Dupa ce s-a racit pregatim

 Glazura:

       Punem intr-o craticioara mica la foc  smantana pentru frisca si lasam sa se încinga dar sa nu fiarba,sa fie doar fierbinte.Este foarte important sa nu fierbeti smantana.Cand bagati degetul in ea sa simtiti ca este fierbinte. O dati la o parte dupa foc si adaugati ciocolata taiata marunt si amestecati pana se topeste si se omogenizeaza glazura.

      Pentru un luciu mai puternic puteti pune o lgț de ulei in glazura.Dupa ce s-a racit putin o turnati incet peste prajitura niveland usor cu ajutorul unui cutit sau al unei spatule. Puteti sa puneti compozitia de negresa si intr-o forma dreptunghiulara dar eu v-am sugerat sa o faceti asa pentru ca dupa cum bine o sa vedeti va arata ca un tort si astfel va fi o negresa mai deosebita.Va ies 8 portii mari sau 16 portii mici.Este simplu de facut,asa ca va urez spor la gatit si pofta buna!




                              

  compozitia pregatita pentru cuptor




prajitura scoasa din cuptor




dupa ce i-am pus glazura




Va recomand si: "Negresa cu biscuiti oreo", " Negresa de post"

Un comentariu:

  1. Este cea mai bună negresa pe care am mâncat-o!
    Am încredere ca nu poti da gres cu sfaturile Cristinei, care pas cu pas te îndruma sa devii o buna gospodina și să-i bucuri pe cei dragi cu bunătățile preparate!
    Mulțumesc Cristina.

    RăspundețiȘtergere