vineri, 12 februarie 2016

Brioșe cu mere și scorțișoară


Înca este iarnă,asa că azi am o rețetă pentru dvs care se pretează anotimpului nostru.Este o retetă de brioșe foarte ușor de preparat care nu necesită nici timp mult si nici ingrediente sofisticate.Puteți viziona rețeta pe youtube unde vă invit să dați click pe abonare  pentru a fi la curent cu toate retetele pe care le voi posta, o puteti citi si aici pe blog  si nu in ultimul rand vă invit sa apreciati pagina de facebook Cristine cuisine.Si acum urmează rețeta:





Ingrediente:
1 ou
210g zahăr
280g făina simpla(650)
100g unt(82%) la temperatura camerei
250g lapte bătut
1 1/2 lgț bicarbonat de sodiu
2 lgț scorțisoară măcinată
o priză de sare
2 mere mici

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 grade si pregatiți o tava cu 12 forme de brioșe.Fie puneti forme de hârtie speciale,fie ungeți formele tăvii cu unt.

Curațați merele de coajă si tăiati-le cubulețe apoi le amestecați cu 2 linguri de zahăr si 1 lgț de scorțișoară din ingredientele deja pregătite.

Amestecați cu un tel oul cu 150g zahăr,apoi adaugați untul moale si amestecați din nou ,apoi puneți alternativ lapte bătut si făina pe care ați amestecat-o in prealabil cu bicarbonatul si sarea pâna cand se incorporeaza tot.

 Să amestecați doar atât cât trebuie adică până sunt incorporate ingredientele ,să nu amestecați prea mult atunci când puneți si faina pentru ca vor iesi gumate brioșele dvs. Cu cât amestecați mai puțin cu atât ele vor fi mai pufoase. La final adaugați si merele cubulețe si cu ajutorul unei lingure puneți compoziția în cele 12 forme.

Presărați deasupra lor restul de zahăr amestecat cu lingurița de scorțișoară rămasă. Băgați în cuptorul preîncălzit la 200 grade si coaceți aproximativ 18-20 minute.Scoateți din cuptor si lasați în forme 5 minute apoi le asezati pe un grătar lăsându-le să se răcească. Sunt foarte gustoase,merită să  incercați rețeta mai ales dacă vă place mărul si scorțisoara.
                                                                 Pofta bună!









                                        Urmareste reteta video pe YOUTUBE :

https://youtu.be/IGxQP36Rk34


De asemenea puteti viziona reteta mea de "Briose cu M&M"   sau   "Briose cu ciocolata"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu